Kestaneli Balkabağı Tatlısı

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
Bal kabağı 1 kg.
Kestane şekeri 15 adet
Toz şeker 500 gr.
Ceviz içi 1/4 su bardağı

YAPILIŞI
Kabak dilimlerini, yeşil kısımlarını da alarak, kabuklarını soyun ve 5 cm.' lik parçalara ayırın. Yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine şekeri serpiştirip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat, kabaklar yumuşayıp suyunu verinceye kadar pişirin. Pişen kabakları ateşten alın. İçine kestane şekerlerini atıp, birlikte soğumaya bırakın. Soğuyunca bir Borcam oval veya yuvarlak tepsiye aktarın. Ceviz içini robottan geçirerek ince çekilmiş durumuna getirin. Tatlının üzerine serperek servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst