Kestane şekeri

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER:
1 kg. kestane
750 gr. toz şeker (3,5- 4 su bardağı)
2,5 bardak su
1 paket vanilya

YAPILIŞI:
1- Kestanelerin dış kabukları soyulur. Parçalanmayacak şekilde biraz haşlanıp iç kabukları çıkarılır.
2- Bir tencerede şeker ve su kaynatılır. Kestaneler içine atılıp 3 saat çok hafif ateşte pişirilir.
3- Ateşten alınıp ertesi güne kadar şurubunda bekletilir.
4- Ertesi gün daha hafif ateşte 3 saat daha pişirilir.
5- Vanilya konur. Soğuyunca kestaneler birer birer yaldızlı kağıtlara sarılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst