Kestane Garnitürü

İnci

1907
Prenses
Malzeme :
500 gr. kestane,
200 gr. şeker,
1 bardak süt veya su,
vanilya.

Yapılışı:
1- Kestaneyi yıkayıp dış kabuklarını soyunuz.
2- Soyulan kestanelerin üzerine örtecek kadar su koyup ateşe koyunuz.
3- Zarları soyulmaya başlayınca ateşten alıp sudan azar azar çıkarıp iç kabuklarını soyunuz.
4- Sonra üzerini bolca örtecek kadar su koyup kaynatınız.
5- Suyunu tamamen çekince ateşten alınız.
6- Püre makinasında veya tel süzgeçten ezerek geçiriniz.
7- Sütün veya suyun içerisine şekeri koyup bir taşım kaynatınız.
8- Şekerli sıvıyı azar azar kestaneye ilave ederek ateşte bir taşım daha kaynatınız.
9- Ateşten alıp istediğiniz tatlıların yanında garnitür olarak kullanınız.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst