Keşkek (kilis)

İnci

1907
Prenses
Malzemesi:
5 su bardağı aşure buğdayı (döğme)
1/2 komposto tabağı nohut
1/2 kg. yağlı parça koyun eti
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya iki çorba kaşığı sadeyağ
1 baş soğan
kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuz.

Yapılışı:
Bir gün önceden nohut ve aşure buğdayı ıslatılır. Et yıkanır, kaynamaya başlarken su üzerindeki köpükler alınır. Nohut ve tuz eklenir. Etle beraber nohut pişer. Bu aşamada aşure buğdayı, halka biçiminde doğranmış soğan, kırmızı biber katılır. Kanştırmada ise kaşık dibe kadar daldırılmaz. Ocaktan alınırken de kimyon, karabiber eklenir. Karıştırma işlemi bittikten sonra keşkeğin dinlenmesi için tencerenin ağzı kapatılır. Daha sonra küçük parçalara ayrılmış olan etler yağda kızartılarak keşkeğe eklenir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst