Keşkek Kebabı

AySe^^

Bayan Üye
7_47tarif2.jpg

Keşkek Kebabı
Malzemesi:
1 kg aşurelik buğday
1 adet kuzu gerdan
4 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
250 g tereyağı
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı karabiber
Su

Hazırlanışı:
Buğdayları ayıklayın ve akşamdan soğuk su ile ıslatın. Sabaha kadar bekletin. Buğdayları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyun. Kuzu gerdanı temizleyin ve buğdayla beraber 1.5 saat kısık ateşte pişirin. Etler pişince çıkartın, kemiklerinden tel tel ayırın. Buğdaylar iyice pişmiş duruma gelince suyu da koyulaşır. Tahta kaşık veya çırpma teli ile karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin; soğanları iyice renk alıncaya kadar kavurun ve kaynayan buğdayın içine karıştırın. Etleri ilave edin, tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırıp hazır hale getirin.

Kebabı yapmak için:

500 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
2 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Önce tereyağını tencerede eritin,soğanları ekleyip rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etini ilave edin. 3-4 dakika beraber karıştırıp salçayı ekleyin. İyice karıştırın ve su ilave edip tencerenin kapağını kapatın; 30 dakika ağır ateşte pişirin. Etlerin pişmesine yakın domates, yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin. 4-5 dakika beraber kaynatıp ocaktan alın. Servis yaparken geniş bakır veya gümüş kaba ilk önce keşkeği doldurun. Üzerine kuşbaşı etleri döküp biraz da sosundan keşkeğin üzerine gezdirin. Sıcak servis edin. Arzuya göre tavuklu ve hindili keşkek de yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst