Keşke

SuskunDervis

Kayıtlı Üye
Keşke eskimiş bir gazete olsaydım.Silinmeye yüz tutmuş yazılarımla avunsaydım.Sonra küçük bir çocuk bulsaydı beni kıvrılıp yattığım bir köşede.Minicik ellerine zor bela sığdırabildiği demirden bir makasla yüreğimden başlasaydı kesmeye en muzip gülüşüyle.Ve ip bağlayıp her iki koluma uçurtma yapıp uçursaydı beni göklere.

Keşke dalından yeni düşmüş bir elma olsaydım.Basma etekli yüzü kırışmış ihtiyar köylü bir ninenin nasırlı avuçlarına uzansaydım.Sonra tozumu toprağımı bedenimden arındırıp bir çeşme altında yıkanıp “Allah kaçtır” sorusuna “Bir” diye haykıran torunlarından birine hediye olup dişlerinde parçalansaydım.

Ey merhameti okyanusların da ötesinde olan benim güzel Rabbim!Oysa sen hiçbir karşılık gözetmeksizin beni İNSAN diye yarattın.Kaçamam ki kaderimden bürünemem ki başka cisimlere. Ama bunca günahımla nasıl İNSAN’lığımla iftihar edebilriim.Ne yüzle karşına çıkıp “Ya Rabbi!Bir elma kadar olamadım” derim.

Ey elmeya beş dakika bana yetmiş sene ömür biçen Rabbim!Utanıyorum şu nankör ruhumdan. Utanıyorum günahlarımdan.Utanıyorum insanlığımdan.Lakin okyanuslardan büyük merhametinden başka hiçbir tesellim yok biliyorum.O yüceler yücesi kudretinle Sen’den de insanlığımı yerle bir eden elmadan da özür diliyorum.

Alıntı

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri