ashli
Bayan Üye
İçindekiler
* 250 gr ince dilimler halinde kesilmiş fileto tavuk göğsü
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 yumurta beyazı
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 4 ince dilim soyulmuş ve ince ince doğranmış taze zencefil (ben toz zencefil ekledim)
* 2 adet taze soğan (5 cm'lik parçalara bölünüp uzunlamasına ince ince doğranmış)
* 1 sap dilim dilim kesilmiş taze kereviz sapı
* 1 adet yeşil biber (ben renk olsun diye sarı biber kullandım)
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı dry sherry
Hazırlanışı
* Bir kase içine yıkadığınız, dilimlenmiş tavukları koyun. Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın.
* Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin. Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın. Pişen tavukları başka bir tabağa alın.
* Ateşin altını iyice açın ve Wok'un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin. Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin. 30 saniye boyunca karıştırın.
* Tavukları ve soya sosunu ekleyin. Hepsini 1-1.5 dakika çevirerek karıştırın.
* Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz.