Keneden 7 yılda 218 kişi öldü

AySe^^

Bayan Üye
Son 7 yılda 4 bin 453 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakasında, 218 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iklim değişikliği gibi çeşitli faktörlerle ekolojik dengelerde meydana gelen değişiklikler sonucunda KKKA hastalığının 2002 yılından itibaren görülmeye başladığını ve bu hastalık hakkında bakanlıkça şeffaflık politikası izlendiğini, duruma ilişkin bilgilerin kamuoyuyla sürekli paylaşıldığını ifade etti. Akdağ, şunları kaydetti:

''Hastalıkta kişisel korunma önlemlerinin alınması büyük rol oynadığından, hastalık ve korunma önlemlerine ilişkin toplum eğitim çalışmaları yürütülmüş ve halen bu çalışmalara ilgili kurumların desteğiyle devam edilmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim çalışmaları da hastalığın belirlenmesinden itibaren gerek merkezi gerekse yerel düzeyde yürütülmektedir. KKKA Bilimsel Kurulu oluşturulmuş ve yılın değişik zamanlarında Kurul toplanarak hastalıkla ilgili değerlendirmelerde bulunmakta, yapılacak çalışmalara ilişkin planlamalar yapılmaktadır. KKKA hastalığıyla etkin mücadele ve bu hastalığın sağlık personeline bulaşma riskinin azaltılmasına yönelik olarak merkezi ve yerel düzeyde hizmet içi eğitim toplantıları düzenlenmektedir. Bu eğitim toplantıları hastalığın ülkemizde belirlenmesini müteakip periyodik olarak konunun muhataplarının katılımıyla düzenlenmektedir.''

Vakaların yoğun olarak görüldüğü kırsal kesimde de vatandaşlarımızın konuyla ilgili olarak eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi için geçen yıllarda yapılan halk eğitim çalışmalarına bu yıl da devam edildiğini belirten Akdağ, hastalıkla ilgili kısa TV filmi hazırlandığını ve basın yayın kuruluşlarına gönderildiğini, yeni TV filmlerinin hazırlıklarının da devam ettiğini bildirdi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri