'Kendimi Erdoğan'a borçlu hissediyorum'

buğlem

Bayan Üye
'Kendimi Erdoğan'a borçlu hissediyorum'

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi "Desteği için Başbakan Erdoğan'a minnettarım" dedi. Irak hükümeti ise Türk Büyükelçisi'ne 'kaygı'larını iletti

Hakkında açılan 'terör' davasından dolayı hâlâ Kuzey Irak Kürt Yönetimi'nin kontrolündeki Erbil'de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi, Irak'taki istikrarsızlık sürecinde Türkiye'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları minnetle izlediklerini kaydetti. Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Haşimi, Türk halkının Irak halkı için iyi duygular beslediğini bildiklerini de söyledi. "Başbakan Erdoğan'a benim davamla ilgili yapmış olduğu açıklamalardan dolayı kendimi borçlu hissediyorum. Kendisine minnettarım" diyen Haşimi, "Dileğim, Irak'ın huzura, refaha ve istikrara kavuşmasıdır" şeklinde konuştu. Tarık Haşimi, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin emriyle kendisine karşı büyük bir operasyon düzenlendiğini, Bağdat'ta hayat kendisi için imkânsız hale geldiğinde ise Erbil'e geçtiğini belirterek, "Benim maruz kaldığım saldırı ile bütün Iraklı siyasetçiler karşı karşıya. Bağdat'ta yasalar bazılarının tekelinde ve alınacak kararlar ne kadar doğru olur bilemiyoruz. Bu nedenle Bağdat yerine Kerkük'te yargılanmak benim en tabii hakkım" dedi.

ŞİLERE SALDIRI: 11 ÖLÜ
Öte yandan, Musul ve Hille kentlerinde Şiileri hedef alan bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırıların, özellikle Kürt bölgesinde yeni saldırıları tetiklemesinden endişe edilirken, olayın sorumluluğunu üstlenen olmadı. New York Times gazetesi ise, ABD'nin çekilmesinin ardından Irak'ta iş yapan yabancı yatırımcılara büyük zorlukların çıkarıldığını, birçoğunun çalışma izinlerinin iptal edildiğini yazdı.

IRAK İLE 'MEZHEP' RESTLEŞM
Türkiy e'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, dün Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak,"Türk hükümeti, iki ülke arasındaki ilişkileri zehirleyebilecek yaklaşımlardan uzak durmalı. Erdoğan'ın açıklamaları ilişkileri gerginleştiriyor" mesajı iletildi. Erdoğan'ın, Irak Başbakanı Maliki'ye yaptığı 'mezhep savaşına son verin' çağrısının ardından yapılan bu uyarı üzerine Irak'ın Ankara Büyükelçisi Abdul Amir Kamil Abi Tabikh, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından bakanlığa çağrıldı. Sinirlioğlu görüşmede "Türkiye'nin Irak'ın içişlerine karışmak gibi bir niyeti yoktur. Ancak; yanı başımızda göz göre göre gerginliğin tırmanmasına seyirci kalamayız" dedi. Sinirlioğlu, Türkiye'yi, farklı etnik gruplar arasında çatışma çıkartmakla tehdit eden Maliki'ye de, "Türkiye buna asla izin vermeyecektir. Aklınızdan bile geçirmeyin" uyarısında bulundu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri