"Kendi uçağımızı yapmak istiyoruz"

Görünmezadam

Kayıtlı Üye
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD'deki Türk Yatırım Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir hafta süren ABD temaslarını, yurda dönüşü öncesindeTürk basın mensuplarına değerlendirdi.

Babacan, 2023 hedefleri yolunda atılması gereken adımlar konusunda da değindi. ABD gezisi kapsamında büyük gövdeli uçak yapımında dünya devi olan Boeing’in Seattle’daki uçak yapım tesislerini ziyaret ettiğini dile getiren Ali Babacan, Türkiye’nin artık kendi uçağını üretmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Biz de Türkiye’de kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup bir yola çıkacağız. Sıfırdan kendimiz gerçekleştirmektense mevcut hazır bir platformu ele almak gibi bir stratejik planı ele aldık. 4 alternatif firma var. Biz Türkiye’de bizim mühendislerimizin çalışmasını ve kendi gözümüzün önünde olmasını istiyoruz. Boeing ziyaretinde bu gündeme geldi, konuştuk. Onlarda, bizim üretmek istediğimiz orta menzilli jet konusunda, ileride bir rekabetin gelmesi beklentisi var."

---> "Kendi uçağımızı yapmak istiyoruz"

Bunlar din ve devlet işlerini birbirinden ayırmaya mı başlıyorlar acaba..

Bunlar din ve devlet işlerini birbirinden ayırmaya mı başlıyorlar acaba..

Dinle devlet islerinin ayrilmasiyla ucak yapmanin alakasi ne?
Dinsiz oluncami iyi seyler yapiliyor?

Iyi yapilan seyleride alkislamak yerine bir kup takiyorlar ya hayret :))

Yok Canım Daha Neler :D:D Biz Türkler Hazırı Severiz Ne Gerek VAr Şimdi Ugraş Dur :D

[MENTION=161295]SefilSah[/MENTION]

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]

Konuyu daha makul bir seviyede yorumlama,seçeneğiniz mevcut arkadaşlar..Bilin istedim...

Bu konuyu ben yanlışlıkla açtım özür dilerim ya birleştirin ya da silin bilginiz olsun [MENTION=42805]HaDeS[/MENTION]

özürlük bir durum yok bilgilendirme için ayrıca ben teşekkür ederim:3dgxr:

geçmiş olsun bu arada

Teşekkür ederim ders çalışmaktan şekerim de düşmeler oluyor ve gözlerimde ağrı Beyin bitiyor bazen o yüzden böyle açılmış konuyu görmeyip açabiliyorum..Teşekkür ederim farkında olduğum sürece bilgi vermem gerek diye düşündüm..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri