PReѧ
Kayıtlı Üye
DENEYİN ADI:Kemik bükülür mü?
DENEYİN AMACI:Kemiklere sertlik veren kalsiyum mineralini yok ederek kemiğin yumuşamasını sağlamak.
DENEYDE KULLANILAN MALZEMELER:Tavuk bacağı kemiği (pişmemiş olacak) 500 ml sirke 500ml’lik dereceli kap ve büyüteç
DENEYİN YAPILIŞI:Tavuk bacağı kemiğini büyüteçle inceleyiniz.Bükmeye çalışınız.Kemiği sirke dolu kap içine koyarak iki üç gün bekletiniz.
SONUÇ:Kemiği sirkeli sudan çıkarıp eğdiğimizde kemiğin kalsiyum minerallerini kaybetmiş olarak eğildiğini görüyoruz.
DENEYİN AMACI:Kemiklere sertlik veren kalsiyum mineralini yok ederek kemiğin yumuşamasını sağlamak.
DENEYDE KULLANILAN MALZEMELER:Tavuk bacağı kemiği (pişmemiş olacak) 500 ml sirke 500ml’lik dereceli kap ve büyüteç
DENEYİN YAPILIŞI:Tavuk bacağı kemiğini büyüteçle inceleyiniz.Bükmeye çalışınız.Kemiği sirke dolu kap içine koyarak iki üç gün bekletiniz.
SONUÇ:Kemiği sirkeli sudan çıkarıp eğdiğimizde kemiğin kalsiyum minerallerini kaybetmiş olarak eğildiğini görüyoruz.