Kemal Gürüz Tutuklandı

HaDeS

Kayıtlı Üye
28 Şubat sürecinde YÖK Başkanı olan Kemal Gürüz, dün Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapse gönderildi...

28 Şubat soruşturmasının 6'ncı dalgasında ifadeye çağrılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, sevk edildiği Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının 22 Haziran'daki 'akademisyenler dalgası'nda ifadeye çağrılan Gürüz, geçen hafta sonunda bu çağrı yapıldığında yurt dışında bulunuyordu.

'MESLEKİ EĞİTİM AMACIYLA'
Bu nedenle savcılığa, avukatı aracılığıyla, "Türkiye'ye döndüğümde ifade vermeye geleceğini" duyurmuştu. Savcı Çetin'in Gürüz'e, İmam Hatip Lisesi mezunlarının üniversitelerin farklı bölümlerine girişini güçleştiren "katsayı" kararının YÖK'te nasıl alındığını sordu. Gürüz, "Bu konuda bir kişi veya makamdan talimat aldınız mı" şeklindeki soruya, "Bunu tamamen mesleki eğitim amacıyla yaptık" yanıtını verdiği öğrenildi. Gürüz'ün üniversitelerdeki başörtüsü yasağının dayanağını da Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına dayandırdıklarını söylediği belirtildi. Gürüz, 28 Şubat'ta üniversitelerde başörtüsünün yasaklanması için üst üste genelge çıkardı. Bu dönemde irticai faaliyetlere ve başörtülü öğrencilere müsamaha gösterdikleri gerekçesiyle birçok öğretim üyesi fişlendi ve 35'i meslekten ihraç edildi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri