Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER:
4 kefal,
2 baş soğan,
1 havuç,
yarım demet maydanoz,
2 patates,
2 bardak su,
1 su bardağı beyaz şarap,
yarım su bardağı zeytinyağı,
karabiber,
tuz,
su.
4 kefal,
2 baş soğan,
1 havuç,
yarım demet maydanoz,
2 patates,
2 bardak su,
1 su bardağı beyaz şarap,
yarım su bardağı zeytinyağı,
karabiber,
tuz,
su.
![](http://www.duslerforum.org/highslide/graphics/warning.gif)
![](http://www.yemektarifleri.name.tr/wp-content/uploads/2010/11/Kefal-Fırında.jpg)
YAPILIŞI:
Tencereye doğranmış soğan, havuç, karabiber, doğranmış maydanoz, tuz ve yarım bardak zeytinyağı konur.
• Balıkların üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
• Orta hararetli ateşte yarım saat kaynatıldıktan sonra süzülür.
• Temizlenmiş, yıkanmış balıklar tepsiye dizilir.
• Ceviz iriliğinde doğranmış patatesler, aralarına konur.
• Tencereden süzülmüş olan su üstüne dökülür.
• Karabiber, tuz ve beyaz şarap ilave edildikten sonra “orta hararetteki” fırına konur.
• 20 dakika pişirilir.
• Servis yaparken, suyu üzerine gezdirilir.