Kediler Nankör mü?

İnci

1907
Prenses
Kediler Nankör mü?

Ne zaman bir kedi sohbeti açılsa
smiliv.gif
"kediler nankördür" sözü söylenir. Kedilerin en sık karşılaştırıldığı hayvan ise tahmin ettiğiniz gibi köpektir. Karşılaştırma ya da değerlendirme yaparken hayvanların karakteristik özelliklerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zooteknik Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Aksoy
smiliv.gif
''Kediler nankör hayvan değildir'' dedi.

Bu durumun bir kedinin köpekle kıyaslandığında sadık olmadığı görüntüsü doğurduğunu ifade eden Aksoy
smiliv.gif
bu durumun kedinin insanlarla iç içe yaşama serüvenin köpekler kadar geçmişinin olmamasından kaynaklandığını savundu.

Köpeklerin tamamen insana bağımlı bir yaşam tarzını içine sindirerek benimsediğini dile getiren Aksoy
smiliv.gif
kedilerin ise yaban hayatın getirdiği reflekslerden hala kendini kurtaramadığını anlattı.

Kedilerin doğada rekabet halinde
smiliv.gif
daha içgüdüsel hareketler sergilediğine dikkat çeken Aksoy
smiliv.gif
şunları kaydetti:

''Kedilerin halk arasında nankör hayvan diye nitelenmesi yanlış bir değerlendirmedir. Kediler nankör hayvan değildir. Köpekler 13 bin

yıldır
smiliv.gif
kediler ise 3 bin yıldır insan hayatına ve ev yaşamına girdikleri için kedilerin 'tam evcil' olduğunu söyleyemeyiz. Kedi bulduğu besini en kısa sürede tüketir ve bir köpek gibi onu saklama güdüsüyle hareket etmez. Anlık içgüdüleri ile yaptığı hareketlerde
smiliv.gif
agresif tavır sergilediğinde
smiliv.gif
bazı kişiler tarafından nankörlükle suçlanır. Kedinin doğasında olan bazı davranışlar gereği yaptığı
tavırlar da nankörlük olarak görülemez.''

---> Kediler Nankör mü?

kediler sevimlidir ama nankörmüdür bilmem

---> Kediler Nankör mü?

benim kedim oldugu için söylüyorum...kedimin nankörlügünü görmedim...bir köpek nasıl sahibine sadıksa aslında kediler için sadık dost diyebiliriz..emegine saglık...paylaşımın için teşekkürler..selametle..

---> Kediler Nankör mü?

benimde bir kedim var ve beni cok sever onu her sevdigimde sevdigim elimi yalamak ister sevgi göstergesi olarak
onu cok seviyorum nankör yada deyil ki öyle oldugunu da hiç düşünmedim

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri