Keçi peyniri nasıl yapılır buyrun okuyun..

elazizmarket

Kayıtlı Üye
Keçi peyniri Nasıl Yapılr?
Keçi Sütü (en az 5 kg)
Maya (1 çay kaşığı)
Süzek (Peynir suyunu süzdürmek için temiz tülbent)
Tencere:Çelik veya cam
Tuz: 1 litre su için 140-200 gram tuz.

Yapılışı;

Çiğ keçi sütü
Sütün süzülmesi
Sütün 75-80 dereceye kadar karıştırarak 25-30 dakika ısıtın (Sütte bulunan zarararlı mikroorganizmları öldürmek için)
Sonra ocak kapatılır. 30-35 dereceye kadar süt soğutulur.

Mayalama:

yaklaşık bir çay kaşığı peynir mayası bir fincan içine konur. Daha sonra fincana süt ilave edilerek seyrelltilir. Seyreltilen maya süte ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bir havlu ile tencere sarılır. Yaklaşık 3-3.5 saat mayalanmaya bıraklır.

Pıhtının alınması:

Mayalama sonra oluşan pıhtı tencerede 4-8 parçaya kesilir. Bu pıhtılar tülbent içine alınır.

Pıhtının süzdürülmesi:

Pıhtı içinde bulunan peynir suyu pıhtıdan hızlı bir şekilde süzdürülür. iyi bir süzdürme için üzerine ağırlık konulabilir.

Peynirin Tuzlanmsı:

Süzdürülen peynir 8-10 cm ebatında kesilir.(Büyüklük isteğe bağlı). Kesilen peynirler yaklaşık %14-20'lik tuzlu suda en az 5 saat bekletilir.Tuz oranı düştükçe peynirin sertliği azalır.

Peynir suyundan lor yapımı:

Elde edilen peynir suyu yüksek ateşte karıştırılarak ısıtılır. Bir süre sora biriken lor kevgirle alınır.

Kalan Peynir altı suyu dökülmez....

Hamur işlerinde kullanımı mümkündür.(yüksek protein ve enerji içerir.)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst