MALZEMELER
400 gr. kiyma,
4 adet düzgün kemer patlican,
1 yemek kasigi salça,
1 adet kuru sogan,
2 adet domates,
Karabiber, kimyon,
3-4 adet sivribiber,
3 yemek kasigi siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlarin bas kismini kestikten sonra yikayin. Alt kismi bütün kalacak sekilde üstünü 1 cm. kalinliginda verev kesin. Sogani ince kiyin. Karabiber, kimyon, tuz katip, kiymaya ilave edin. Salçayi 1 fincan suda ezerek, kiymaya katip yogurun. Yuvarlak köfteler hazirlayin. Bu köfteleri patlicanlarin arasina yerlestirip, tencereye dizin. Domatesleri rendeleyip, sarmisaklari ezin. 3 yemek kasigi siviyagla karistirin. Yemegin üzerine gezdirin. Sivribiberleri arasina koyup, kisik ateste 30 dakika pisirin.
400 gr. kiyma,
4 adet düzgün kemer patlican,
1 yemek kasigi salça,
1 adet kuru sogan,
2 adet domates,
Karabiber, kimyon,
3-4 adet sivribiber,
3 yemek kasigi siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlarin bas kismini kestikten sonra yikayin. Alt kismi bütün kalacak sekilde üstünü 1 cm. kalinliginda verev kesin. Sogani ince kiyin. Karabiber, kimyon, tuz katip, kiymaya ilave edin. Salçayi 1 fincan suda ezerek, kiymaya katip yogurun. Yuvarlak köfteler hazirlayin. Bu köfteleri patlicanlarin arasina yerlestirip, tencereye dizin. Domatesleri rendeleyip, sarmisaklari ezin. 3 yemek kasigi siviyagla karistirin. Yemegin üzerine gezdirin. Sivribiberleri arasina koyup, kisik ateste 30 dakika pisirin.