Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev: İslam Barış Dinidir

meridyen2

Kayıtlı Üye
İslam Dünyası'nda Geçen Ay: İlmi Mercek Sayı 85

islam_dunyasinda_gecen_ay__ilmi_mercek_sayi_85_tr.jpg

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev: İslam Barış Dinidir

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Dünya İslâmî Ekonomik Forumu’nun (WIEF) resmi açılışında yaptığı konuşmada, son yıllarda İslam ile terörün birlikte anılmaya başlandığını, bunun büyük bir haksızlık olduğunu, İslam’ın teröre ve şiddete karşı bir din olduğunu, siyasi şiddet ve aşırılıktan uzak durulması tavsiyesinde bulunduğunu bildirdi. İslam dini ile terörü birlikte gösterme gayreti içinde olan uluslararası medyanın bazı kesimlerini kınadığını ifade eden Nazarbayev, “Bütün dünya dinlerinin ortak bir çağrısı vardır. Bu da barış ve huzurun sağlanmasıdır. Her yıl dünyanın dört bir yanında Müslüman kadınlar, yaşlılar ve çocuklar hunharca öldürülmektedir. Terör dünyanın dört bir yanını vurmaktadır. Bundan da en büyük payı İslâm dünyası almaktadır. Şimdi İslâm ile terörü birlikte anmak adil mi?’’ dedi. İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken ve İslam’ın barış ve huzur dini olduğunun dünyaya yeniden anlatılması gerektiğini ifade eden Nazarbayev, bunun için İslam ülkelerinin küresel ve bölgesel güçte bir düzene kavuşması zorunluluğunaa dikkat çekti.

Yusuf İslam: Arap İslam Alemi Özgürlük İstiyor

Müslüman olduktan sonra ismini Yusuf İslam olarak değiştiren İngiliz sanatçı, Tunus ve Mısır’daki “ayaklanmalardan” sonra Arap-İslam aleminde bir uyanış ve güçlü bir özgürlük talebinin olduğunu söyledi. Fas’ta düzenlenen bir organizasyona katılan Yusuf İslam, “Arap-İslam alemi uyanıyor. Bu insanlar başkalarının haklarına dokunmadan istedikleri gibi yaşamak istiyorlar” ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez: 87 Yıl Geciktik Üzgünüm

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek İstanbul’daki Erikli Baba Kültür Derneği ve Cemevi’ni ziyaret etti. Görmez, “Eğer bu konuda bir gecikme yaşanmışsa bu gecikmeden dolayı şahsen üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Burayı ziyaret etme imkânı bulduğum için son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı: “Gösterdiğiniz bu ilgiyi yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. Aslında sıradan bir kardeşlik ziyaretininin bu kadar olağanüstü ve sıra dışı gösterilmesinin şahsen mahcubiyetini yaşıyorum. Biz bin senedir bu topraklarda birlikte yaşadık. Allah’ımız, peygamberimiz bir, dinimiz bir, kitabımız bir. İnanç esaslarımız bir. Ancak elbette farklılıklar olacaktır. Bu farklılıklar da toplumumuzun, tarihimizin, kültürümüzün, inancımızın çok büyük bir zenginliğidir. Bugün aslında dostlara, canlara lokma yemeye geldim. Her zaman olması gerekiyor. Bu konuda bir gecikme yaşanmışsa, bundan dolayı şahsen üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum.”
(makale harun yahya)

Bu makale, İlmi Mercek Dergisi 85. sayı (Temmuz 2011) 2. sayfada yayınlanmıştır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri