Kaza namazi kilmak

yesil83

Bayan Üye
ben hep son kilmadigim namaza kaza ediyorum diye niyetlerdim. bu yaziyla bende dogrusunu ogrenmis oldum...

Kaza namazı kılmak

Sual: Kaza namazı kılarken, (İlk kazaya kalan) veya (Son kazaya kalan) demek gerekiyormuş. Ben bilmeden, hep (Kazaya kalan … namazımı kılmaya) diye niyet ediyordum. Bu kıldıklarım sahih olmadı mı?

CEVAP
Sahih olmuştur. (Dürr-ül muhtar)

Bundan sonra kaza ederken (ilk kazaya kalan) diye niyet etmelidir
.

---> Kaza namazi kilmak

hayir,

ornegin bugunun sabah namazini kacirdin diyelim, kusluk namazi kilarsan eger, kilarken sabahin sunnetini kaza yapman gerekir. yani sunnetini ve farzini kilarsin. (bugunun olmasi sart) bugunku kusluk namazindan dun sabahin kazasini yapamazsin.

ama aksi taktirde butun namazlarin farzlari kaza olur, sunnetleri olmaz. Her namazin ardindan o ogunun namazini kaza yapabilirsin. Yani, sabah namazinin arkadasindan ilk kilmadigin sabah (ben son kilmadigim olarak niyetliyordum oyle degilmis bu yukaridaki yazida ogrendim) namazin farzinin kaza ediyorsun,. ogleninkini ogleden sonra ama hepsini bir yatsi namazindan sonarada kaza yapabilirsin vitir namazida kaza yapilmak zorunda.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri