Kaz Dolması

ashli

Bayan Üye
KAZ DOLMASI

1 Kaz
1 Fincan fıstık
3 Soğan
1 Bardak pirinç
2 Kaşık sade yağ
Tuz, biber
1 Fincan üzüm

Temizlenmiş bir kazı bol suda haşlayınız, süzünüz, kurulayıp kızartınız. Kazın ciğer ve iç organlarını acısını ayırınız, biraz haşlaynız; kalın tencereye koyunuz. İçine ince çentilmiş soğan, sade yağ fıstık, üzüm atınız, biraz da tuz serpip kuvvetli ateşte on, dakika çeviriniz. İstenen miktarda yıkanmış pirinç koyarak pembeleşinceye kadar kızartınız. Sonra tencereyi hafif hafif silkerek; pirinç kabarıp ilik gibi oluncaya kadar karıştırınız. Pişince tabağa alınız, kazı parçalayıp üzerine diziniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst