Kaymaklı Poğaça
MALZEMELER
125 gr. kaymak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı)
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanarak top şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, sıcak fırında pişirilir.
MALZEMELER
125 gr. kaymak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı)
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanarak top şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, sıcak fırında pişirilir.