Kaymaklı Kuşkonmaz çorbası

İnci

1907
Prenses
10-12 adet kuşkonmaz
1 adet ufak kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
1 çorb kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 lüle kaymak

Kuşkonmazlar iyice yıkanır ve minik doğranır. Bir tencereye tereyağı ve ince kıyılmış soğanla kuşkonmaz bırakılır. Kısık ateşte birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir. Kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra robottan geçirerek püre yapılır. Diğer yanda yumurta, tuz ve un çırpılır. Çorbaya eklenir, bir taşım sürekli karıştırarak kaynattıktan sonra kaymak ilave edilir. Eriyene dek pişirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst