Kaymaklı Kayısı

İnci

1907
Prenses

Malzeme:
12 adet kuru kayısı,
2 kahve fincanı su,
1 yemek kaşığı toz şeker,
2 karanfil,
2 yemek kaşığı antep fıstığı içi,
50 gram kaymak

Yapılışı:
Kayısıları 3-4 saat suda bırakın sonra aynı su ile üzerlerine toz şekeri koyarak yarım saat hafif ateşte pişirin. Süzgeçle çıkartıp düz bir servis tabağına dizin. Pişme suyunu saklayın. Antep fıstığı içlerini sıcak suda bekletin. Soğutup kabuklarını soyun. Ince ince kıyın. Servis tabağındaki kayısıların ortalarını bir bıçak ile yarın, kıyılmış antep fıstıklarını kayısıların içlerine doldurun. Kayısıların piştiği suyu 1-2 dakika kaynatın. Fıstık doldurulmuş kayısıların üzerine dökün. Soğuduktan sonra kayısıların yarıklarına küçük kaymak parçalarını koyun ve servis yapın. Kayısıların içine antep fıstığı yerine kıyılmış tuzsuz çip badem, fındık veya ceviz de koyabilirsiniz. Kaymak yerine hazır krema veya krem şanti kullanabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst