kaymaklı dondurma

İnci

1907
Prenses
Kaymaklı Dondurma

1 kg. koyun sütü
1 Su bardağı şeker
1 Dolu çay kaşığı salep

Temiz bir kabın içinde süt kaynatılır, şeker konur. Salep soğuk su ile sulandırılıp süte kayılır. Bir tel çırpıcı ile çırparak beraberce kaynatılır, ateşten alnıp soğumaya bırakılır. Bir kaba içine tülbentle süt süzülür. kabıyla birlikte buzdolabının buzluğuna konur, Her saat başı buzluktan alınrak kaşıkla iyice çırpılır, tekrar buzluğa konur. Buişlem en az 5 defa yapılmalıdır. İyice sünüp uzamaya başlayınca yenebilir.

Serin Günler Dilerim koptum
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst