ashli
Bayan Üye
Kaymaklı Dondurma Tarifi
Malzemeler
4 litre süt
600 gram tozşeker
28 gram yerli sahlep
Kaymaklı Dondurma Yapılışı
Tozşeker ve sahlebi karıştıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşte yanan ocağa oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak sahlepli karışımı azar azar süte yedirin. Karışım boza kıvamına gelince ocaktan alın. Oda sıcaklığında her 10 dakikada birtahta kaşıka yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun. Tamamen soğuduktan sonra çelik bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayın ve derin dondurucuya yerlefltirin. 20 dakikada bir tahta kaşıkla 2-3 dakika süreyle kenarlarını sıyırarak karıştırıp, 3 saat derin dondurucuda bekletin. Sürenin sonunda çıkarıp çırpma teli ile birkaç dakika çırpın. Üzerini düzleyip streç filmle kapladıktan sonra yeniden derin dondurucuya yerlefltirin. 3-4 saat sonra servis yap›n.