Kayısılı Bademli Baton (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Kayısılı Bademli Baton (Alman)

30 adet için malzeme
Hamur:
75 g portakal kabuğu şekerlemesi,
200 g badem ezmesi,
125 g kayısı marmeladı,
150 g dilimlenmiş badem.
Garnitür:
150'şer g açık ve koyu renkli pasta çikolatası.

Yapılışı

Hamur: Portakal kabuğu şekerlemesini ince ince kıyın, badem ezmesi ve marmelat ilave ederek hamur yoğurun. Hamuru torbaya doldurun, tepsiyi kağıtlayın. Bademleri düz bir tabağın üstüne dökün. Badem ezmeli karışımı 3 cm parçalar halinde bademlerin üstüne sıkın, bademlerin içinde çevirin ve özenle kaldırıp tepsiye dizin. Batonları 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin, tepsiden alın ve erimiş çikolataya batırın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst