MALZEMELER
Kek Malzemesi
1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri
200 gr Tereyagi
2 Portakal Kabugu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi
200 gr Kayisi Püresi
3.5 Çay Bardagi Seker
10 Yumurta Sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyagi ve
portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin.
Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin.
Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde
kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle
buzdolabinda bekletin.Kayisiyi püre haline getirip kaynatin.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker
karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu
ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin.
Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil
vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika
dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip,
süsleyerek servise sunun.
Kek Malzemesi
1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri
200 gr Tereyagi
2 Portakal Kabugu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi
200 gr Kayisi Püresi
3.5 Çay Bardagi Seker
10 Yumurta Sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyagi ve
portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin.
Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin.
Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde
kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle
buzdolabinda bekletin.Kayisiyi püre haline getirip kaynatin.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker
karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu
ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin.
Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil
vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika
dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip,
süsleyerek servise sunun.