Kayısı Tatlısı

İnci

1907
Prenses
Yarıın kg. kuru kayısı,
1 litre su,
yarım kg. şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
200 gram taze kaymak,
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık içi.

Kuru kayısıları bol suyla yıkayın. Sonra 1 litre suya ekleyin. 1 gün bu şekilde bekletin. Şeker ilave ederek, 1 saat kaynatın.
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın. 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin. Soğuyana dek bekletin. Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın. Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyun. Servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst