Kayısı Dolması

AfetSu

Bayan Üye
Malzemeler
750 gr kuru malatya kayısısı
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
250 gr ceviz
1 paket kuş üzümü



Tarif
750 gr kayısıyı iyice yıkayın.
3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun.
tencerede kalan suyu 15 daha kaynatın.
soğuyan kayısıların arasına ceviz parçaları yerleştirip bir tabağa dizin.
Tenceredeki suyun bir kısmını kayısıların üzerine gezdirin.
üzerlerine kuş üzümü serperek süsleyin. (isterseniz hindistan cevizi veya antep fıstığı da kullanabilirsiniz.)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst