kayinco bu kiz sana yaramaz.

sir.altan

Kayıtlı Üye
Kayinco bu kiz sana yaramaz.!!

………..Annem ve babam artik evlenme cagimin geldigini, bir an evvel kendime guzel bir es bulmami istiyorlardi, bende evlenip yuvami kurup ailemi baslatmak istiyordum,genc yaslarimda bir kac kizla arkadaslik yapmis hep hayal kirikligina ugramistim,simdiyse hayata daha baska bir yonden bakiyordum, uslanmis ve olgunlasmistim,..
……….Benim bir enistem vardir, cok severim benim idolumdur, sevdigim gibi sayar ve nasihatlerini dinlerim buyuk adamdir, benden haric onu dinliyen binlerce insan vardir,meslegi doktorluktur,gercek olarak ne bransta doktorluk yaptigini pek bilmem deli doktoru der cikariz,psikolog mudur, yoksa psikiyatris midir, iste oyle bir sey, hastalarini koltuga oturtturup onlari dinler, tavsiyelerde bulunur, konusmalariyla yon verip etkiler.Gereken tedavilerini cenesiyle yapar.Bir ara muayenesine amerikadan iki tane uzman gelmis, gorusmusler, gel doktor seni Amerikaya transfer edelim bizimle calis, burda kazandiginin bes mislini kazanirsin filan demisler ama benim biricik enistem vatanini ve insanlarini cok sevdigi icin,Amerikanizda, paranizda sizin olsun deyip adamlari terslemis, aslinda iki yabanci C1A gorevlisiymisler, enistemin nami yurt disina bile yayilmisda onun icin gelmisler….Enistem bir baska adamdir, eline bir kac satirlik el yazisi verirler, adam bakar bakar yazanin butun karakterini ortaya cikarir, bazende kucuk bir vesikalik resme dakikalarca bakar, sanki kahve fincanina bakiyormus gibi sonrada bir bir anlatir….

………Iste boyle ben bir zamana kadar enistemin bu ustun meziyetlerini bilmiyordum ve soranlara enistem deli doktoru diyordum…..O gunlerde Selime ile tanistim, kafama uyarsa kisa bir zaman sonra Selimeyle yuva kurmayi planliyordum,tabiki ince eleyip sik dokuyor ve Selimeyi cok iyi tanimak istiyordum…Selime gercekten guzel bir kiz oldugu kadar da olgundu, biraz tahsilide vardi.yani hayalimde yarattigim karaktere cok uyuyordu, bir muddet sonra beraberce cikmaya basladik,Selimeyle konusuyordum ama hemen evlilik vaatleri vermiyordum,bildiginiz gibi evlenecek kisiler bir birlerini cok iyi tanimalidirlar, bir muddet sonra Selime bana kucuk bir resmini Verdi, arkasinada seni cok seviyorum Akay diye el yazisiyla yazmisti. Bende ona kendi resmimi verdim, resimler cuzdanlarimiza yerlesti…
………Hafta sonu ablamlari gormeye gittim,geceyi onlarda gecirmem icin cok israr ettiler, bende kiramayip kaldim,yegenlerim zaten bacaklarima yapisik gitme dayi gitme dayi diye yalvariyorlardi,Aksam yemeginden sonra caylarimizi icip sohbet ediyorduk, Enistem, Daha evlenmeyi dusunmuyormusun,kafana gore bir kiz bulamadinmi diye sordu…Bir anda heyecanlandim buldum,buldum eniste deyip cuzdanimdan Selimenin resmini cikarip ablama verdim, ablam bakti guzel kiz dedi, yegenlerim bakip himmm cok guzel kiz deyip gulustuler, sonra resim enistemin eline gecti. Once elinde evirdi cevirdi, hani bazi esyalar vardir sahtemi hakikimi diye her yerine bakilir, enistemde oyle yapiyordu, resmi avuclari icinde sakladi, biraz dusundu, sonra arkasindaki yaziyi okudu,Biraz uzgun bir sekilde Ahh Akay ahh,bu kiz gercekten guzel bir kiz ama guzelliginin arkasinda cok sirlar yatiyor,bu kiz cok sinirli,sinirli oldugu kadar kirici dokucu karaktere sahip,her zaman kavga cikarmaya hazir deyip, tekrar resmin arakasindaki seni seviyorum akay kelimesini okudu, hani o kahve falcilari vardir ya fincanin icine bakip anlatirlar, enistemde iki satirlik yaziya bakip anlatmaya basladi,sonunda resmi bana verip Bak akay bilirsin seni cok severim sen benim bir tanecik kayincom,sun senin iyiligini isteriz,bana kizip darilma, ama bu kiz sana yaramaz,bundan sana iyi es olmaz,bir an evvel vazgec dedi…..Hemen yerimden kalkip enistemin elini opup tesekkur ettim, allah razi olsun eniste dedim, Adam buyuk adamdi, gercekten bilgili adamdi, 4 santime 3 santimlik vesikalik resimden Selimenin butun karakterini,gelmisini, gecmisini bir anda bana anlativermisti..

…..Evime dondukten sonra yine Selimeyle bulustuk, kendisine nazik bir sekilde arkadasligimizin devam edemiyecegini anlattim, ikimizde uzulduk ama boylesi her ikimiz icin daha hayirli olacakti,cunku enistem bu kizdan sana es olmaz demisti..
…..Bir ay kadar hic bir kiza arkadaslik teklif etmedim,Salonumuzun penceresinden dalgin dalgin disariyi seyrediyordum,Karsimizdaki apartmanin kapisindan Esma teyze ile simdiye kadar gormedigim bir kiz disariya ciktilar,camdan onlara bakiyordum,kiz ile goz goze geldik, icimde bir seyler koptu zannettim, pencereyi acip gunaydin Esma teyze yolculuk ne tarafa diye selam verip laf attim…Esma teyze, yegenim Cananla carsiya cikacagiz, Canani tanimiyorsun degilmi, yegenim olur iki haftaligina bana misafirlige geldi dedi…sizi mesgul etmiyeyim hadi yolunuz acik olsun dedim, dedim ama arkalarindan da baka kaldim, Canan sanki hayalimde yarattigim kizdi,aslinda hayalimde nasil bir kiz vardi kendim bile bilmiyordum….. Sonra anneme donup anne Esma teyzeleri caya davet etsene dedim, annem manali manali baktiktan sonra olur oglum dedi,…Esma teyze ve Canan carsidan gelene kadar cam kenarindan ayrilmadim, 2 saat sonra geri donduler, cananla yine goz goze gelip selamlastik…..

……………Esma teyzeler bize cay’a geldiler, biz onlara gittik,Canan,i daha yakindan tanimaya basladim,trakya taraflarindanmis, babasinin buyuk arazileri varmis, buyuk ciftciymis,kizin cani sikinca akrabalarina gider bir iki hafta kalirmis,…Birk ac gun sonra Esma teyzeye, sen yoruluyorsun, isterse canani ben dolastirabilirim dedim, ikiside Kabul ettiler,iste boylece Canan,la once iki yabanci gibi cikmaya basladik,onu tanidikca ona asik oluyordum,allah allah, galiba asik olmak degil kara sevdaya tutuluyordum,Canan’da bana ilgi gosterdi,bir anda sevgili, arkadas olduk,sevdim Canani oda beni sevdigini soyledi.Aslinda trakyanin kucuk sehrinden kurtulup buyuk sehirde yasamak istedigini ima ediyor ve Istanbuu cok sevdigini soyluyordu….Bir kac haftalik kisa bir arkadasliktan sonra Canan ile evlenmeye karar verdik,....Tekirdagdaki ailesine gorucu gittik,ayni gun soz kesildi, babasi cok hos bir adamdi, gel el isinde calismaktan vazgec,burda benimle calis arazilerimin sinirini ben bile bilmiyorum, beraberce ciftcilik yapalim diyordu, birazda parasi oldugu icin boburleniyordu,Soz kesildikten sonra Cananla yanak yanaga bir kac resim cektirdik, Trakyali zengin ciftcinin kizina sozlendigim butun akrabalar arasinda konusulmaya basladi…
……..Annem bir kac gundur rahatsizdi, biraz usutmus ve yataga cakilmisti, ablama telefon edip durumu bildirdim ve griptir,cok merak etmeyin dedim,Enistem ve ablam apar topar geldiler,birden cok heyecanllanmislar….Yine guzel guzel sohbet ediyorduk,Konu benim sozlenmeme geldi, kosup yatak odamdan Cananla cekilmis iki tane resimi getirip enisteme gosterdim bak eniste guzel kiz degilmi, babasida cok zengin dedim,Enistem resimlere dikkatli dikkatli bakti, sonra ablama Verdi, ablamda gercekten guzel kiz, guzel oldugu kadar insallah iyi huyludur dedi….Enistem yine resimleri eline aldi arkalarina bakti, cekilis tarihinden baska bir yazi yoktu,kahvesinden bir yudum daha aldiktan sonra derin bir nefes aldi ve !!! Uzgun gozlerle bana donup yine ayni nakarat ! Bak Akay ;bilirsin ablan ve ben seni cok severiz, senin hayat boyu mutlu olmani isteriz,seni sevdigim icin yuzune soyluyorum, bu kiz sana yaramaz,bu kizla evlenirsen hayat boyu aci cekersin,mesut olamazsin,butun yasamin kavga ve hosnutsuzluk ile gecer dedi,yine o cok meshur falcilar gibi kizi anlatmaya basladi,Cananin babasi cok zengin oldugu icin bir dedigi iki edilmemis her arzusu yapilmis,ben onun istediklerini alamazsam cok tatsizlik cikarmis, beni terkedip babasinin evine gidermis, vs,vs,vs, yerimden kalkip yine enistemin boynuna sarildim sonrada ellerinden optum, sagoll eniste beni buyuk bir problemin icine dusmekten kurtardin dedim, Enistemde estafullah efendim, bir tanecik kayincomuza goz kulak olmak bizim gorevimizdir,ben ve ablan her zaman senin yaninda olacagiz dedi.
…..Boylece Cananla olan arkadasligimiz da baslamadan bitmis oldu, vallahi enistem gercekten buyuk alim ve medyumdu,bir bakista kimin ne oldugunu anliyordu, bir zaman sonra enistem bizim yakinimizdaki hastaneye tayin oldu.

…….Zengin ciftcinin kizi Canan’dan ayrildiktan sonra adeta hayata kuser gibi oldum,hayalimde yarattigim guzel huylu, benim ona uyabilecegim, onun bana uyabilecegi kizi nerde ve ne zaman bulacaktim. Isime gidiyor, evime geliyordum aksamlari sokaga dahi cikmayip arkadaslarimida ihmal ediyordum…
……Calistigim is yerinin atolyesinde bir cok bayan calisiyordu, bende gorevim icabi gunde birk ac sefer buyuk fabrikanin her yerini dolasir, usta baslariyla gorusurdum,genellikle bayanlarin calistigi bolume yolum daha cok duserdi, kisim sefi cocukluk arkadasimdi,onunla iyi sohbet ederdik, iste bu kisimda bir bayan vardi, ne zaman yanindan gecsem kiz gozlerini uzerimden ayiramazdi, ona arkam donup yurudugum zaman bile gozlerinin uzerimde oldugunu hissederdim,….Kiz arkadasim yoktu, gercek olarak ben gonul eylendirmek yerine yuva kuracak bir kiz ariyordum,ama nerde bulacaktim, Elimde is evraklari ile bayanlarin oldugu kisma yuruyordum,her zaman bana merakla bakan kizin onunden geciyordum,kizcagiz pembelesmis bir yuzle bu sizin icin deyip elime bir kagit tutusturdu, tesekkur edip cebime koydum,..Isim bitip kendi masama dondugum zaman cebimdeki kagidi cikarip okumaya basladim, Kizin adi Ozcan,mis bana hayranmis, beni cok sevmesine ragmen bir turlu acilamiyormus, falan filan, hani derler ya tavsan dag’a kusmus dagin haberi olmamis,.Bir kac gun Ozcanin yanindan gectim sadece basimla selam verdim, konusup kiza umit vermek istemiyordum…Odamda yalniz kaldigim zamanlar Ozcani dusunmeye basladim, guzel kizdi Ozcan.. genc kizlarin hepsi guzeldirler,ne yapacagima karar veremiyordum,kiz beni seviyormus, arkadas olmamizi istiyormus….
……Bir kac gun sonra Ozcani yemege cikardim, yemek yedik dolastik, kiz bana sirilsiklam asikmisda benim haberim yokmus,deniz mavisi gozleri vardi,orta halli bir aileden geliyordu,gunler gectikce Ozcanla iliskimiz siklasti, bende Ozcani sevmeye basladim,iyi bir es olur kanaatindeydim,Kotu huy ya her karsima cikan kizi sevmeye basladim..Bir kac ay arkadaslik yaptip, sonra bir gun Ozcan bak Akay;; birbirimizi yeteri kadar tanidik artik evlenmememiz icin bir sebeb yok seni cok seviyorum,senin Karin olmak istiyorum,her sey usulden olsun aileni gonderde beni istet dedi….Biraz dusundum ve biraz daha bekliyelim Ozcan cok acele etmiyelim dedim,Bu islerde acele etmeye gerek yoktu, cunku yuva bir sefer kurulurdu,evcilik oynamiyorduk…Ozcanin butun israrlarina ragmen ben biraz daha yavasdan alip Ozcani biraz daha tanimak istiyordum, Ozcan is yerindeki kiz arkadaslarina Akay ile cikiyoruz, birbirimizi cok seviyoruz,yakin zamanda evlenecegiz demis, hemen hemen 240 kisi aramizdaki iliskiyi duymuslar ve bizlere yakinda evlenecekler gozuyle bakiyorlarmis.

…….Ozcanla beraber pastanede oturmus, hem bir seyler yiyor hemde konusuyorduk,bu sirada kapinin onunden gecmekte olan enistem iceriye bir goz atmis ve bizi gormus hemen iceri girdi yanimiza oturdu,Ozcanin kiz arkadasim oldugunu ogrenince cok sevindi,sonrada beni unutup Ozcanla konusmaya basladi, enistemin keskul sevdigini bilirdim, limonatayla keskul ismarladim, Sagolsun enistem Ozcanla 15 dakika kadar konustuktan sonra yemek paydosum bitti isime donmem lazim deyip ayrildi…Ozcan enisteni cok sevdim cok seker adam dedi, sonra meslegini sorunca insan sarrafi dedim Ozcan anliyamadi, bende psikiyatris, ayni zamanda medium diyerek biraz enistemi anlattim, ama anlatirken eski kiz arkadaslarimdan hic bahsetmedim,..Bir saat kadar daha oturduktan sonra Ozcani evine biraktim,
……Aksam yemegini yiyorduk, telefon caldi annem telasla kostu, nasilsin oglum deyince karsi uctakinin enistem oldugunu hemen anladim, annem ahizeyi bana uzatip; Akay enisten seninle konusmak istiyor dedi,selam ve hal hatir sorduktan sonra sagolsun biricik enistem sadet’e gelip Bak akay, simdi beni iyi dinle sakin o arkadaslik etmis oldugun kiza evlenme teklifi yapma dedi, bir anda moralim bozuldu ama kendimi cabuk toparladim,allah allah, eniste Canan cok guzel bir kiz iyi anlasiyoruz, ilerde onunla hayatimi birlestirmeyi dusunuyordum, ayni zamanda cok temiz kalpli bir kiz, bu kizda ne buldun diye sordum….. Yok yok kayinco yok ben insani gozlerinden okurum,birincisi o kizin cocugu olmaz, cocugu olmiyacak bir kizla evlenmek istemezsin dedilmi diye bana tasdik ettirdi, evet cocugu olmiyacak bir kizla gercekten evlenmek istemezdim, ikincisi ise kiz cok fakir bir aileden gelmesine ragmen cok havali ! ben boylelerini cok iyi bilirim, ayranlari yoktur icmeye traktorle giderler ekin bicmeye cinsinden bir kiz, sen Sen ol sakin bu kizla evlenme daha gencsin bir cok kismetlerin cikar ve gonul rahatligiyla evlenecegin kizi bulursun, ben her zaman senin yanindayim ve yardima hazirim deyip veda etti.
…..Bir defa daha yikilmistim, sevgili enistem Ozcan’ada bir mana bulmustu, belki hakliydi, kendisi insan sarrafi olmustu, amerikalilar bile onu amerikaya davet etmislerdi.ilerde dusecegim zorluklari gorup beni simdiden ikaz ediyordu, gercekten seviyordum enistemi,….Ozcana nazik sekilde arkadasligimizin devam edemiyecegini anlatinca kiz deliye dondu,iki gozu iki cesme agliyarak evine gitti, ama kabahat benim degildi enistem bu kiz sana yaramaz demisti.. Ozcan evine gidince bir kac hap alip intihara tesebbus etmis, midesini yikamislar, kurtarmislar, annesi telefon etti, aman evladim gel kiza biraz moral ver dedi, anneside cok uzgundu, hastaneden ciktiktan sonra,Ozcani yine disari cikardim bir cok sudan bahaneler bulup evlenemiyecegimizi anlatip iyi sanslar diledim…Her kiz arkadasimdan ayrilisimda enisteme dua ediyordum,sag olsun kayincosunu cok ama cok dusunuyordu, iftihar ediyordum kendisiyle.

…….Ozcandan sonra Birgul.Sevim.Necla,Hatice adlarinda dort kizla bir bir ardina arkadasliklar kurdum, gercekten evlenip yuvami kurmak istiyordum ama aradigim kizi bulamiyordum, aslinda ben buluyordum ama, kizlarin ya resimlerini enisteme veriyordum yada bir tesaduf olmus gibi enistemle tanistiriyordum.,elleri dert gormesin bilgilerine saglik, enistemde her kizin iyi ve kotu taraflarin bir bir bana anlatiyordu. Cok bilgili adamdi, senelerce kagit karalamis murekkep yalamis ve mesleginin erbabi olmustu, onu dinlemeyipte kimi dinliyecektimki.adam hakikaten bir medyum gibiydi…

…..Enistem terfi edip baska bir sehire tayin oldu,cok uzuldum bundan sonra evlenmek istedigim kizi kim analiz yapacak,iyi ve kotu taraflarini bana kim anlatacakti….iki sene icinde yedi tane kizla arkadaslik etmistim ama gercek evlenecegim kizi bulamamistim.uzumun cekirdegi var, armutun sapi var gibisinden enistem hep sine bir mana bulmustu.
……Kitap okumaya cok merakliyimdir, kitapcida tezgahtara sevdigim bir yazarin en son cikan kitabini soruyordum,tezgahtar , dorduncu baskisi bitti, iki gun sonra besinci baskisi gelecek isterseniz size bir tane ayirabilirim dedi, bu sira yanimda duran genc bayan bende o kitabi ariyorum bir tanede bana ayirirmisiniz, diye lafa karisti,ben o yazarin hayraniyim simdiye kadar cikmis olan kitaplari kutuphanemde var dedi. Bende bayana donup bende yazarin hayraniyim, onun gibi bir cok yazarlarin kitaplari benimde kutuphanemdedir, kitapcilarda olmiyan kitaplar benim evimde bulunur isterseniz odunc verebilirim dedim, Kitapcidan beraberce ciktik yan yana yururken edebiyat ve kitaplar hakkinda birbirimize konferanslar vermeye basladik,boylece Handan ile arkadasligimiz basladi, bir kac hafta sonrada birbirimizden ayrilmaz bir parca olduk, ben Handani seviyor oda beni seviyordu..iki ay sonra evlenmeye karar verdik..bizim aile buyuktur, haberler iyi olsun kotu olsun cabuk yayilir, mevzu acilincada kimse bir sey bilmiyormus gibi yaparlar…Iste Handan ile arkadasligimiz enistemin kulagina kadar da gitmis…..Bir aksam uzeri yine telefon caldi enistem ariyordu, aman Akay bir hata yapmadan evvel ya kizin resmini yada el yazisini bana gonderde kizin nasil bir karakterde oldugunu sana anlatayim, dedi, he,he he olur eniste dedim, biliyordumki sevgili enistem Handan’a da bir kulp takip mana bulacakti, Handani enistemle tanistirmadim, resmini filanda gondermedim,.Enistem Handani sadece dugun gecesinde gorecekti, o zamanda ati alan uskudari gecmis olacakti.

..Sir Ako_hox tarafindan yazilmistir.
..Fictonal.
Haziran 2005 Sydney
..Okuyanlara binlerce tesekkurler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri