Gözde'
Bayan Üye
Gecenin karanlığında gölgemi kovalarken düştüm , ellerim değil yüreğimdi kanlar içinde olan , ne acı hissediyordum ne sızı , uzaklara dalıyordu gözlerim…Bir ıslık duyarcasına ötelere kabartıyordum kulaklarımı ..
Yoktun koskoca bir düştü gördüğüm , peşine düştüğüm günden beri yaşamak bir çileydi aslında ..Gel diyeceğin anı bekliyorum kapında , düşmeden düşlere dolamak istiyorum yaralı gönlümü ..
Cennet yamaçlarından esen seher yeli getiriyor senin kokunu ,Sevgili ne zaman biter bu sürgün ..Şehrine ne zaman düşer yolumuz ..Bize kardeşlerim dediğin günden beri peşindeyim .Kutlu doğum sancıları çektiğimiz şu günlerde gel diyeceğin anı beklemekteyim..
Belki düşlerin en güzeliydi sana kavuşmak belki hayallerin en onulmazı , uyanılmayacak bir rüyaydı sana ulaşmak ,.Kaç çöl ,kaç vaha geçmek gerekirdi , sevgili senin yurdunda kötülük var mıdır hiç? İklimi nasıldır kutlu beldelerin , Kabe`nin önünde dua etmek nasıl bir duygudur acaba , kuşlar geçerken sana da selam verirler mi Sultanım ?
Seni görmeden seven ümmetin , daha ne kadar dayanabilir hasretine ..Mezarın , toprağın , senin yattığın şehrin havasını solumak sevgili ne kadar hasretiz bunlara ..Hasretin gün geçtikçe çoğalıyor yakıyor yüreklerimizi ..Bir sevda bu anlatılmayacak kadar kızgın , anlaşılamayacak kadar karmaşık…
Kırık ,yarık yollara inat ,imkansızlıklara ve mesafelere inat düşsem yollara karınca misali ..Ulaşmak nasip olur mu beldene , Kabe`nin karşısında oturup hüngür hüngür ağlasam , yüzümü sürsem toprağına ..Burası bedir ,burası uhud desem seni görsem gezdiğim topraklarda..
Sevgili hüzünlü yüreğim kayboldu dünyanın çıkmaz sokaklarında , aldığımız her nefes boğuyor benliğimizi..Yok oldu kardeşlik modernleşen dünyada..Günah deryalarında yıkadık ellerimizi bir zemzem ferahlığı bekliyoruz şimdilerde…Sensiz kalabalıklar dindirmiyor sancılarımızı...
Ah efendim hasret vuslata ne zaman kavuşur , ne zaman biter bu ızdıraplı yaşam..Halimiz sana arz , sana ayan…Efendim kulaklarımız kapıda ,gözlerimiz yollarda bekliyoruz……
Mehmet Akif Baltacı