Kavrulmuş Makarna

-Ediz1912-

Türkiye'nin üç büyükleri; Mustafa,Kemal,ATATÜRK!
Webmaster
Bu tarifi aylar önce (belki 1 yılı geçmiştir bile) yemek dergilerinden birinde görmüştüm. Harun Kolçak’ın 2 tarifinden biriydi (ki diğeri de denemeyi isteyip de henüz deneyemediğim Kaya Kurabiyesi idi). Yalnız ben ne hangi dergi olduğunu, ne de hangi sayı olduğunu hatırlıyorum. (Sofra Dergisi, Ekim 2005 Özel Sayısı. Teşekkürler Feyza Hanım) Sonuç olarak güzel bir makarna oldu, ama sadece “benim yaptığım salçalı makarna”dan başkasını yiyemeyen babam, tabağının yarısını bıraktı. Benim yaptığım salçalı makarnanın tarifine gelice: Bilgisayara dalın ve ocaktaki makarnayı unutun, şöyle biraz hamurlaşsın. Sonra aklınıza ocaktaki makarna gelsin, mutfağa koşun. Makarnayı aceleyle süzün. Tencerenin dibinde sıvıyağda salçayı kavurun. Ama yağla salça yanlışlıkla biraz fazla kaçırın. Bu karışımın üzerine de makarnayı dökün karıştırın ve ocağın altını kapatın. Lafın kısası; yanlışlıkla yapılan bir tarif, babamın değişmeyen lezzeti oldu…
Tarife gelince:
Malzemeler
- Makarna (Ben 1 paket yaptım ama 7 kişiydik. 4 kişi için ortalama 1/2 paket yeterli olacaktır)
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
1. Tencereye bir miktar sıvı yağ koyun. Makarnanın yarısını bu yağda rengi değişene kadar kavurun.
2. Kavrulan makarnanın üzerine bir miktar kaynar su koyun ve kalan makarnaları ekleyin. Bir miktar tuz ekleyip makarnaları haşlayın. Makarnaların bir kısmını yağda kavurduğumuz için makarnanın suyuna ekstra yağ koymamıza gerek yok.
kavrulmus_makarna_2.jpg

3. Haşlanan makarnayı süzün. Makarnayı tencereye almadan önce tereyağını tencerenin dibinde rengi değişene kadar kavurun, üzerine süzülen makarnaları alın, biraz harmanlayıp ocaktan alın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst