Katmer Poğaça Tarifi

Hestia

Bayan Üye
Katmer Poğaça İçin Gerekli Malzemeler;
  • 1 su bardağı süt​
  • 1 çay bardağı sıvı yağ​
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)​
  • 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya​
  • 2 çay kaşığı tuz​
  • 2 çay kaşığı toz şeker​
  • Aldığı kadar un​



Katmer Poğaça Hazırlanışı

Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst