ashli
Bayan Üye
Adını kasım ayından alan kasımpatı, iri, katmerli çiçekleriyle hem bahçenize hem de balkonlarınızdaki saksılara çok yakışacak.
TOPRAK
Humusça zengin ve geçirgen topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Toprak nemli kalacak şekilde sulama yapılmalıdır.
BAKIM
Bol güneşli ve rüzgar almayan yerlerden, serin havadan hoşlanan kasımpatı, aynı zamanda aydınlık ortamları sever. Bitkinin bol çiçek açması için mayıs ayında budamaya başlamanız gerekir. Sonbaharda açan çiçekleri solduktan sonra zaman kaybetmeden kesin. Böylece yeni çiçeklere fırsat tanımış olursunuz. Yapraklarının baş düşmanı sümüklü böcekler, solucanlar, kırmızı örümceklerdir.
ÜRETİM
Genellikle çelik alma yöntemiyle olur. Bunun için nisanda alınacak çelikler önce saksıya dikilir, köklendikten sonra iyi gübrelenmiş kumlu bir toprağa aktarılır. Bitki büyüdükçe yeni sürgünlerin ucu koparılmalıdır. Bu işlem, bitkinin daha gür büyümesini ve kuvvetlenmesini sağlar. Daha hızlı sonuç almak için zahmetsiz bir yöntem olan fide dikimini de tercih edebilirsiniz.
ÇİÇEKLER
Sonbahar döneminden kışa kadar çiçeklenir. Çok fazla çeşidi vardır. Yalınkat, katmerli, bodur cinsleri, boyluları, yıllık ve ömürlükleri gibi. Kasımpatının her rengi ve tonu mevcuttur. Turuncu, sarı ve pembe tonları oldukça dikkat çekicidir. Çalı ve top formunda olan bu bitki, bahçede dekoratif bir görüntü oluşturur. Yaprakları ıtır gibi kokuludur.
Fidanlıklardan fidesini 5-35 TL’ye satın alabilirsiniz.