Salvo
Kayıtlı Üye
Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
ADRES:
DENİZER CADDESİ CEVİZLİ KAVŞAĞI
NO:2 CEVİZLİ / KARTAL
İSTANBUL
POSTA KODU: 34846
TEL : 0 216 459 44 40
TEL : 0 216 459 40 41
FAKS: 0 216 459 63 21
Web Adresi:Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
24 Ocak 1985'te zamanın Başbakanı Turgut ÖZAL tarafından Sağlık Bakanı Mehmet AYDIN'averilen direktif üzerine; İstanbul'da özellikle koroner bypass ağırlıklı bir kardiyovasküler merkez kurulması, bu alandaki büyük boşluğun doldurulması ve koroner bypass ameliyatı için yurt dışına hasta akımının azaltılması amacı ile Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nden Dr. Dr. Kemal BEYAZIT , Dr. Mehmet ÖZDEMİR ile Dr. Cevat YAKUT ve arkadaşları görevlendirmiştir.
Kurulacak bir merkez için ilk akla gelen yer herhangi bir etkinliği olmayan ve Marmara Üniversitesi'ne devredilmesi düşünülen " Tüberküloz Dışı Göğüs Hastalıkları ve Astım Hastanesi " olmuştur.
Dr. Kemal BAYAZIT - Dr. Mehmet ÖZDEMİR - Dr. Cevat YAKUT ve arkadaşları KOŞUYOLU ekibi olarak O2.Şubat. 1985'teAnkara Türkİye Yüksek İhtisas Hatanesi'nden taşınan bir TIR dolusu malzeme ile ilk açık kalp ameliyatını bu merkezde gerçekleştirmişlerdir.
Müteakiben bu merkezi her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri çoğunluğunu Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nden gelen grubun teşkil ettiği ameliyat ekipleri ile haftada 12-16 arasında koroner bypass ağırlıklı açık kalp ameliyatı yapıldığı bir kurum haline gelmiştir. 1985 yılı içinde büyük çoğunluğu açık kalp ameliyatı olmak üzere 407 ameliyat gerçekleştirilmiştir.
KOŞUYOLU Hastanesinin kuruluş aşamasında ilk faaliyetlerden biri deneysel cerrahi için bir hayvan laboratuvarı inşası gerçekleştirilmiştir. Burada keçiler üzerinde akut ve kronik hayvansal deney olarak " Kardiyomiyoplasti Ameliyatının Deneysel Modeli" ilk proje olarak Dr. Cevat YAKUT tarafından gerçekleştirilmiştir.
Klinik araştırma ve Kardiyovasküler cerrahide Türkiye'de çağdaş gelişmeyi yakalama ve en karmaşık cerrahi tedavi yöntemlerinin yerleşmesinde ve koroner cerrahisinin ilk geniş uygulamasının başlatılmasında en aktif uygulayıcılar Dr.Cevat YAKUT ve KOŞUYOLU ekibi olmuştur.
"Fasia Lata'dan Biolojik Otojen Kapak" uygulamaları, ekstraanatomik bypass ameliyatı, özgün bir teknik olan "Ventrîkül Anevrîzmalarinda Septal Plikasyonun Araştirma Modeli olarak Perikardiyal Patch İle oluşturulmasi" Bud Chiari sendromunda iliomezenterikkaval şantın yapılması ve renovasküler hipertansiyonda insitu lienalarterin kullanılması Kardiyovasküler cerrahi tedavinin ilkleridir.
KOŞUYOLU ekibi, İstanbul'da kalp cerrahisinde yeni ivmeler kazandırarak tarihi bir görev yerine getirmişlerdir. Birçok karmaşık operasyon ve cerrahi işlemi başarmıştır. Aortik cerrahide özellikle dissekan olan aorta anevrizmalarının tedavisinde dünyanın sayılı başarılı serilerinden birisini elde etmiştir.
1986 yılının Ağustosuna kadar Hastanenin yoğun bakım üniteleri tesis tesis edilmiş, iki adet anjiografi ve kateter laboratuvarı içeren hemodinami bölümü, dört ameliyathane ve non-invaziv laboratuvarların inşaatı ve organizasyonu
bitirilmiş ve alt yapısı ihtiyaca cevap verecek şekilde değiştirilmiştir.
15 Eylül 1986'dan itibaren Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi desteğinden ayrılarak bağımsız bir Doç.Dr. Yalçın GÜRAN Baştabibliğinde kardiyovasküler merkez olarak çalışmaya başlamıştır. Hastalarının tam güveni ve genç ekibin heyecanlı ve özverili çalışmaları sonucu ilk 100 açık kalp ameliyatı herhangi bir hasta kaybı olmaksızın başarılmıştır.
1987 yılında " Tüberküloz Dışı Göğüs Hastalıkları ve Astım Hastanesi " adı önce " Kalp ve Astım Hastanesi " müteakiben " Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi " adını almıştır.
Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi kendi kuruluş gerekçesi olan, İstanbul'da o zaman mevcut olmayan kardiyovasküler cerrahi ve girişimci kardiyoloji alanındaki boşluğu kısa zamanda doldurmuş, gerek başvuran, gerekse teşhis ve tedavisi yapılan hasta sayısı hızla artmıştır.
Daha da ötesi, Koşuyolu modeli, genç ekibin heyecanlı ve özverili çalışması bu alanda ilgili kurumlara bir örnek teşkil etmiş, Koşuyolu ekibinin uyguladığı yöntem ve prensipler tıp çevrelerince benimsenmiş ve bu kurumlarda da daha bilimsele ve çağdaşlığa ve üretkenliğe dönük bir kıpırdanma başlamıştır.
Bugün Türkiye'de kardiyovasküler merkezlerin ulaştığı cağdaş bilimsel rekabet ortamının doğmasında en büyük itici gücün " Koşuyolu modeli " olduğu tıp camiası tarafından bilinmektedir.
1988 yılına kadar modern bir kan bankası, hastane binasına yeni bir blok ilavesi ile " Acil Revaskülarizasyon Birimi " organizasyonunun gerçekleştirilmesi, merkezi sıvı oksijen tankının kurulması, ameliyathane, yoğun bakımlar , kan gazları ve diğer laboratuvarların araç ve gereç temini gerçekleştirilmiştir. Bu arada tarihi köşklerin restorasyonuda yaparak tarihi ve milli bir görevi yerine getirmiştir.
Bu dönemde " ÜRETİM KARŞILIĞI HİBE " uygulaması ile çoğu, yurdumuzda ilk kez kullanılan ve yine çoğu en son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri ifade eden tıbbi cihazlar temin edilmiştir.
1990 yılında Dr. Yetkin GÜRAN'ın emekli olması ile Dr. Cevat YAKUT başhekim olmuştur. Dr. Cevat YAKUT başkanlığındaki genç Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi ekibinin çalışmaları bilimsel toplantı ve yayın alanında da kısa zamanda ses getirmiş, kurum hekimlerinin çalışmaları yurt içi ve yurt dışı, yayınlarda yerini almış, ulusal ve uluslararası, kongre, toplantı, panel ve sempozyumda en çok bilimsel etkinlik gerçekleştiren kurum olmuştur.
Ayrıca oldukça önemli sayıda uluslararası ve ulusal kongre, toplantı, panel ve sempozyum organizasyonlarında Koşuyolu ekibinin bilgi ve deneyimlerini dile getirmeleri istenmiş ve bu bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşmıştır.
KOŞUYOLU'nda hızla gelişen ve katlanarak artan hasta talebini karşılamak için önceleri "Hemşire lojmanI" olarak temeli atılan inşaat " Otel klinik " şekline dönüştürülmüş ve kısa zamanda bitirilerek şu anda yurdumuzda ilk ve tek örnek olarak tam kapasite ile faaliyete geçirilmiştir. Sağlık Bakanlığımıza bağlı bazı kurumlarda bu uygulamanın örnek alınarak çalışmaların başlatılmış olması önemlidir.
KOŞUYOLU'nda; modern hastane işletmesinin en önemli unsurlarından birisi olarak, "Başhemşîrelîk Kurumu" bağımsız bir hemşirelik idaresi işleyişine dönüştürülmüştür.
Hemşirelikte branşlaşma alanında Devlet Hastaneleri bünyesinde ilk defa olarak " Yoğun BakIm Hemşîrelİğİ " sertifika programı uygulamaya konulmuştur.
KOŞUYOLU'nda; Ülkemizdeki " DONÖR/organ vericisi" problemi henüz çözümlenemediği için tüm Türkiye'de olduğu gibi oldukça önemli miktarda kalp nakli bekleyen hastamız olmasına rağmen uzun süre kalp nakli yapılamamıştır.
1988 yılında Sağlık Bakanlığımıza " Kalp nakli " ile ilgili hazırlık bildirilmiş, eleman yetiştirme, sterilizasyon odalarının yapımı ve cihazlandırılması ve diğer bilimsel ve teknik hazırlıklar tamamlanmış, bunların sonucu yurdumuzdaki ilk başarılı ve uzun takipli kalp transplantasyonu Eylül 1989'da yine Dr. Cevat YAKUT başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilmiştir. Eylül 1989'dan bu güne kadar 44 kalp nakli başarı ile gerçekleştirilmiştir.
Buna rağmen, kalp nakli konusundaki hazırlıklar ve birikimler sürekli yenilenmiş, 22 Ocak 1993'de, Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirilen "multiorgan donasyonu" sonucu alınan bir kalp, yine yurdumuzda ilk kez daha önce açık kalp ameliyatı geçirmiş olan bir hastaya başarı ile nakledilmiştir.
,
Koşuyolu ekibi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyip, uygulamalarında çağı yakalama gayreti içerisinde olmayı prensip olarak benimsemiştir. Kalp transplantasyonunda izlem konusunda yine Türkiye'de ilk kez olmak üzere yeni bir uygulama getirmiş; " sitoimmünolojik monitorizasyon " yöntemi ile nispeten invaziv bir yöntem olan "endomyokardiyal bİopsî" girişimini en aza indirmiştir. Klasik olarak en az 4 kez endomyokardiyal biopsi ile izlenmesi öngörülen hastaya sitoimmünolojik monitorizasyon sayesinde sadece bir kez endomyokardiyal biopsi yapılması yeterli olmuştur.
Dr. Cevat YAKUT cerrahi ve hastane işletmeciliği ile ilgili deneyimlerini yeni merkezlerin kurulmasında da kullanmıştır.
Dr. Cevat YAKUT tarafından, International Hospital'da Türkiye'de ilk defa geniş seri ile başarılı özel Kardiyovasküler Cerrahi Kliniği kurulmuş ve 7 yıl içerisinde başarılı müdahaleler serisi yakalanmış ve Uluslararası Kardiyo Vasküler Cerrahinin duayenlerinden Dr. BAKEY'in de mazharını kazanmıştır.
Dr. Cevat YAKUT, KOŞUYOLU'nun Başhekimliğinin yanında 1999 yılında Van Yüksek İhtisas Hastanesi Genel Koordinatörlüğü'nü de üstlenmiştir. Hayalindeki Van gölü kıyısında bir hastanede ekibi ile kalp ameliyatı yapmayı gerçekleştirmiştir. Bu güne kadar Van Yüksek İhtisas Hastanesinde büyük çoğunluğu açık kalp ameliyatı olmak üzere 2000 kalp ameliyatı gerçekleştirilmiştir.
Dr. Cevat YAKUT, yurt içi çalışmalarının yanında 2002 yılında Azerbaycan Bakü Genel Klinik Hastanesinde başlatılan bir uygulama ile 74'ü koroner bypass olmak üzere 128 açık kalp ameliyatı gerçekleştirerek Uluslararası çalışmalarında Türkiye ve Türk Tıbbı adına da önemli bir adımı hayata geçirmiştir.
Sağlık sektöründe, hastanın hastaneye girisinden çıkısına kadar her asamada kontrolü en üst düzeyde tutup, hastalarımızın ve ailelerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun hizmet sunarak;
HASTA ve HASTA YAKINININ TATMİNİNİ SAĞLAMAK,
Hastalarımızı bekletmeden ve sevgiyle, hastalığı hakkında bilgilendirme yaklasımımızla, hizmetlerimizin hastalarımızdaki etkilerini de değerlendiren etkin bir;
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNİN KURULMASI, UYGULANMASI VE ETKİNLİĞİNİN SÜREKLİ İYİLESTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK,
Hastalarımızı bilimsel bir anlayısla değerlendirerek, hastalarımızda ve ailelerinde ve hastanemizde ;
KALİTE VE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK,
Hastanemizde çalısanlarımız ve çalısma ortamımızda hijyen ve sanitasyon kurallarına azami uymak, çalısanlarımızın kisisel yeteneklerini gelistirip, onlardan en etkin sekilde yararlanmak amacıyla, sürekli eğitimlerle ;
EKİP RUHU OLUSTURMAK,
Bütün bu ilkeleri yerine getirirken en önemli amacımız KOSUYOLU’nun büyümesi ve ilerlemesi, yasalar ve mevzuatlar doğrultusunda, sürekli gelisim ve yeniliğe odaklanan, en iyi sağlık hizmetini verirken, sağlık sektöründeki ulusal ve uluslararası rekabet sartları içinde;
KURUMSAL VARLIĞINI GELİSTİRMEKTİR.
ADRES:
DENİZER CADDESİ CEVİZLİ KAVŞAĞI
NO:2 CEVİZLİ / KARTAL
İSTANBUL
POSTA KODU: 34846
TEL : 0 216 459 44 40
TEL : 0 216 459 40 41
FAKS: 0 216 459 63 21
Web Adresi:Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Tarihçesi
24 Ocak 1985'te zamanın Başbakanı Turgut ÖZAL tarafından Sağlık Bakanı Mehmet AYDIN'averilen direktif üzerine; İstanbul'da özellikle koroner bypass ağırlıklı bir kardiyovasküler merkez kurulması, bu alandaki büyük boşluğun doldurulması ve koroner bypass ameliyatı için yurt dışına hasta akımının azaltılması amacı ile Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nden Dr. Dr. Kemal BEYAZIT , Dr. Mehmet ÖZDEMİR ile Dr. Cevat YAKUT ve arkadaşları görevlendirmiştir.
Kurulacak bir merkez için ilk akla gelen yer herhangi bir etkinliği olmayan ve Marmara Üniversitesi'ne devredilmesi düşünülen " Tüberküloz Dışı Göğüs Hastalıkları ve Astım Hastanesi " olmuştur.
Dr. Kemal BAYAZIT - Dr. Mehmet ÖZDEMİR - Dr. Cevat YAKUT ve arkadaşları KOŞUYOLU ekibi olarak O2.Şubat. 1985'teAnkara Türkİye Yüksek İhtisas Hatanesi'nden taşınan bir TIR dolusu malzeme ile ilk açık kalp ameliyatını bu merkezde gerçekleştirmişlerdir.
Müteakiben bu merkezi her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri çoğunluğunu Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nden gelen grubun teşkil ettiği ameliyat ekipleri ile haftada 12-16 arasında koroner bypass ağırlıklı açık kalp ameliyatı yapıldığı bir kurum haline gelmiştir. 1985 yılı içinde büyük çoğunluğu açık kalp ameliyatı olmak üzere 407 ameliyat gerçekleştirilmiştir.
KOŞUYOLU Hastanesinin kuruluş aşamasında ilk faaliyetlerden biri deneysel cerrahi için bir hayvan laboratuvarı inşası gerçekleştirilmiştir. Burada keçiler üzerinde akut ve kronik hayvansal deney olarak " Kardiyomiyoplasti Ameliyatının Deneysel Modeli" ilk proje olarak Dr. Cevat YAKUT tarafından gerçekleştirilmiştir.
Klinik araştırma ve Kardiyovasküler cerrahide Türkiye'de çağdaş gelişmeyi yakalama ve en karmaşık cerrahi tedavi yöntemlerinin yerleşmesinde ve koroner cerrahisinin ilk geniş uygulamasının başlatılmasında en aktif uygulayıcılar Dr.Cevat YAKUT ve KOŞUYOLU ekibi olmuştur.
"Fasia Lata'dan Biolojik Otojen Kapak" uygulamaları, ekstraanatomik bypass ameliyatı, özgün bir teknik olan "Ventrîkül Anevrîzmalarinda Septal Plikasyonun Araştirma Modeli olarak Perikardiyal Patch İle oluşturulmasi" Bud Chiari sendromunda iliomezenterikkaval şantın yapılması ve renovasküler hipertansiyonda insitu lienalarterin kullanılması Kardiyovasküler cerrahi tedavinin ilkleridir.
KOŞUYOLU ekibi, İstanbul'da kalp cerrahisinde yeni ivmeler kazandırarak tarihi bir görev yerine getirmişlerdir. Birçok karmaşık operasyon ve cerrahi işlemi başarmıştır. Aortik cerrahide özellikle dissekan olan aorta anevrizmalarının tedavisinde dünyanın sayılı başarılı serilerinden birisini elde etmiştir.
1986 yılının Ağustosuna kadar Hastanenin yoğun bakım üniteleri tesis tesis edilmiş, iki adet anjiografi ve kateter laboratuvarı içeren hemodinami bölümü, dört ameliyathane ve non-invaziv laboratuvarların inşaatı ve organizasyonu
bitirilmiş ve alt yapısı ihtiyaca cevap verecek şekilde değiştirilmiştir.
15 Eylül 1986'dan itibaren Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi desteğinden ayrılarak bağımsız bir Doç.Dr. Yalçın GÜRAN Baştabibliğinde kardiyovasküler merkez olarak çalışmaya başlamıştır. Hastalarının tam güveni ve genç ekibin heyecanlı ve özverili çalışmaları sonucu ilk 100 açık kalp ameliyatı herhangi bir hasta kaybı olmaksızın başarılmıştır.
1987 yılında " Tüberküloz Dışı Göğüs Hastalıkları ve Astım Hastanesi " adı önce " Kalp ve Astım Hastanesi " müteakiben " Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi " adını almıştır.
Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi kendi kuruluş gerekçesi olan, İstanbul'da o zaman mevcut olmayan kardiyovasküler cerrahi ve girişimci kardiyoloji alanındaki boşluğu kısa zamanda doldurmuş, gerek başvuran, gerekse teşhis ve tedavisi yapılan hasta sayısı hızla artmıştır.
Daha da ötesi, Koşuyolu modeli, genç ekibin heyecanlı ve özverili çalışması bu alanda ilgili kurumlara bir örnek teşkil etmiş, Koşuyolu ekibinin uyguladığı yöntem ve prensipler tıp çevrelerince benimsenmiş ve bu kurumlarda da daha bilimsele ve çağdaşlığa ve üretkenliğe dönük bir kıpırdanma başlamıştır.
Bugün Türkiye'de kardiyovasküler merkezlerin ulaştığı cağdaş bilimsel rekabet ortamının doğmasında en büyük itici gücün " Koşuyolu modeli " olduğu tıp camiası tarafından bilinmektedir.
1988 yılına kadar modern bir kan bankası, hastane binasına yeni bir blok ilavesi ile " Acil Revaskülarizasyon Birimi " organizasyonunun gerçekleştirilmesi, merkezi sıvı oksijen tankının kurulması, ameliyathane, yoğun bakımlar , kan gazları ve diğer laboratuvarların araç ve gereç temini gerçekleştirilmiştir. Bu arada tarihi köşklerin restorasyonuda yaparak tarihi ve milli bir görevi yerine getirmiştir.
Bu dönemde " ÜRETİM KARŞILIĞI HİBE " uygulaması ile çoğu, yurdumuzda ilk kez kullanılan ve yine çoğu en son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri ifade eden tıbbi cihazlar temin edilmiştir.
1990 yılında Dr. Yetkin GÜRAN'ın emekli olması ile Dr. Cevat YAKUT başhekim olmuştur. Dr. Cevat YAKUT başkanlığındaki genç Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi ekibinin çalışmaları bilimsel toplantı ve yayın alanında da kısa zamanda ses getirmiş, kurum hekimlerinin çalışmaları yurt içi ve yurt dışı, yayınlarda yerini almış, ulusal ve uluslararası, kongre, toplantı, panel ve sempozyumda en çok bilimsel etkinlik gerçekleştiren kurum olmuştur.
Ayrıca oldukça önemli sayıda uluslararası ve ulusal kongre, toplantı, panel ve sempozyum organizasyonlarında Koşuyolu ekibinin bilgi ve deneyimlerini dile getirmeleri istenmiş ve bu bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaşmıştır.
KOŞUYOLU'nda hızla gelişen ve katlanarak artan hasta talebini karşılamak için önceleri "Hemşire lojmanI" olarak temeli atılan inşaat " Otel klinik " şekline dönüştürülmüş ve kısa zamanda bitirilerek şu anda yurdumuzda ilk ve tek örnek olarak tam kapasite ile faaliyete geçirilmiştir. Sağlık Bakanlığımıza bağlı bazı kurumlarda bu uygulamanın örnek alınarak çalışmaların başlatılmış olması önemlidir.
KOŞUYOLU'nda; modern hastane işletmesinin en önemli unsurlarından birisi olarak, "Başhemşîrelîk Kurumu" bağımsız bir hemşirelik idaresi işleyişine dönüştürülmüştür.
Hemşirelikte branşlaşma alanında Devlet Hastaneleri bünyesinde ilk defa olarak " Yoğun BakIm Hemşîrelİğİ " sertifika programı uygulamaya konulmuştur.
KOŞUYOLU'nda; Ülkemizdeki " DONÖR/organ vericisi" problemi henüz çözümlenemediği için tüm Türkiye'de olduğu gibi oldukça önemli miktarda kalp nakli bekleyen hastamız olmasına rağmen uzun süre kalp nakli yapılamamıştır.
1988 yılında Sağlık Bakanlığımıza " Kalp nakli " ile ilgili hazırlık bildirilmiş, eleman yetiştirme, sterilizasyon odalarının yapımı ve cihazlandırılması ve diğer bilimsel ve teknik hazırlıklar tamamlanmış, bunların sonucu yurdumuzdaki ilk başarılı ve uzun takipli kalp transplantasyonu Eylül 1989'da yine Dr. Cevat YAKUT başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilmiştir. Eylül 1989'dan bu güne kadar 44 kalp nakli başarı ile gerçekleştirilmiştir.
Buna rağmen, kalp nakli konusundaki hazırlıklar ve birikimler sürekli yenilenmiş, 22 Ocak 1993'de, Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirilen "multiorgan donasyonu" sonucu alınan bir kalp, yine yurdumuzda ilk kez daha önce açık kalp ameliyatı geçirmiş olan bir hastaya başarı ile nakledilmiştir.
,
Koşuyolu ekibi, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyip, uygulamalarında çağı yakalama gayreti içerisinde olmayı prensip olarak benimsemiştir. Kalp transplantasyonunda izlem konusunda yine Türkiye'de ilk kez olmak üzere yeni bir uygulama getirmiş; " sitoimmünolojik monitorizasyon " yöntemi ile nispeten invaziv bir yöntem olan "endomyokardiyal bİopsî" girişimini en aza indirmiştir. Klasik olarak en az 4 kez endomyokardiyal biopsi ile izlenmesi öngörülen hastaya sitoimmünolojik monitorizasyon sayesinde sadece bir kez endomyokardiyal biopsi yapılması yeterli olmuştur.
Dr. Cevat YAKUT cerrahi ve hastane işletmeciliği ile ilgili deneyimlerini yeni merkezlerin kurulmasında da kullanmıştır.
Dr. Cevat YAKUT tarafından, International Hospital'da Türkiye'de ilk defa geniş seri ile başarılı özel Kardiyovasküler Cerrahi Kliniği kurulmuş ve 7 yıl içerisinde başarılı müdahaleler serisi yakalanmış ve Uluslararası Kardiyo Vasküler Cerrahinin duayenlerinden Dr. BAKEY'in de mazharını kazanmıştır.
Dr. Cevat YAKUT, KOŞUYOLU'nun Başhekimliğinin yanında 1999 yılında Van Yüksek İhtisas Hastanesi Genel Koordinatörlüğü'nü de üstlenmiştir. Hayalindeki Van gölü kıyısında bir hastanede ekibi ile kalp ameliyatı yapmayı gerçekleştirmiştir. Bu güne kadar Van Yüksek İhtisas Hastanesinde büyük çoğunluğu açık kalp ameliyatı olmak üzere 2000 kalp ameliyatı gerçekleştirilmiştir.
Dr. Cevat YAKUT, yurt içi çalışmalarının yanında 2002 yılında Azerbaycan Bakü Genel Klinik Hastanesinde başlatılan bir uygulama ile 74'ü koroner bypass olmak üzere 128 açık kalp ameliyatı gerçekleştirerek Uluslararası çalışmalarında Türkiye ve Türk Tıbbı adına da önemli bir adımı hayata geçirmiştir.
KALİTE POLİTİKAMIZ
Sağlık sektöründe, hastanın hastaneye girisinden çıkısına kadar her asamada kontrolü en üst düzeyde tutup, hastalarımızın ve ailelerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun hizmet sunarak;
HASTA ve HASTA YAKINININ TATMİNİNİ SAĞLAMAK,
Hastalarımızı bekletmeden ve sevgiyle, hastalığı hakkında bilgilendirme yaklasımımızla, hizmetlerimizin hastalarımızdaki etkilerini de değerlendiren etkin bir;
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNİN KURULMASI, UYGULANMASI VE ETKİNLİĞİNİN SÜREKLİ İYİLESTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK,
Hastalarımızı bilimsel bir anlayısla değerlendirerek, hastalarımızda ve ailelerinde ve hastanemizde ;
KALİTE VE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK,
Hastanemizde çalısanlarımız ve çalısma ortamımızda hijyen ve sanitasyon kurallarına azami uymak, çalısanlarımızın kisisel yeteneklerini gelistirip, onlardan en etkin sekilde yararlanmak amacıyla, sürekli eğitimlerle ;
EKİP RUHU OLUSTURMAK,
Bütün bu ilkeleri yerine getirirken en önemli amacımız KOSUYOLU’nun büyümesi ve ilerlemesi, yasalar ve mevzuatlar doğrultusunda, sürekli gelisim ve yeniliğe odaklanan, en iyi sağlık hizmetini verirken, sağlık sektöründeki ulusal ve uluslararası rekabet sartları içinde;
KURUMSAL VARLIĞINI GELİSTİRMEKTİR.