Karpuzun Kansere Karşı Etkisi

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
karpuzdilimleri.jpg


Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Çiçek, yaz döneminde bolca tüketilen karpuzun, kansere karşı koruma özelliği olduğu bilinen likopen maddesi yönünden oldukça zengin bir meyve olduğunu belirtti.

Hava sıcaklığının arttığı şu günlerde, bolca bulunan ve ucuz olmasının yanı sıra her yaştan insan tarafından kolayca tüketilebildiği için sevilen bir meyve olan karpuzun, insan sağlığına oldukça yararlı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Betül Çiçek, yaz mevsiminde insanlara bol miktarda karpuz tüketmelerini önerdi.

Laykopen maddesinin antioksidan özelliği nedeniyle kansere karşı koruma sağladığını ifade eden Doç. Dr. Çiçek, şu bilgileri verdi: "Karpuz, kansere karşı koruma özelliği olan likopen maddesi bakımından oldukça zengin bir meyvedir.

Kansere yol açan en büyük nedenlerden biri, doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesidir. Likopen maddesi ise antioksidan özelliği olduğu için, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller.

Likopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir."

Doç. Dr. Betül Çiçek, A ve E vitaminlerinin vücudu kansere karşı en fazla koruyan vitaminler olduğunu da belirterek, "A ve E vitaminleri vücudumuzu kansere karşı korur ama, karpuzda bulunan laykopenin kansere karşı koruyuculuğu A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazladır" diye konuştu.



kaynak:posta
 
---> Karpuzun Kansere Karşı Etkisi

Olsada yesek uffff burdakilerde tadi tuzu yok bayat ....
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst