Karnıyarık Tarifi

disket18

Kayıtlı Üye
Karnıyarık Tarifi
karniyarik-tarifi.jpg

MALZEMELER

* 8 adet uzun boylu patlıcan
* 400gr. Orta yağlı Kıyma
* 2,5 yemek kaşığı salça
* 1-2 tutam maydanoz
* 2-3 adet kuru soğan
* 5 adet domates
* 8 adet sivri biber
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* Kırmızı biber, karabiber, sarımsak

YEMEĞİN YAPILIŞI

* Karnıyarık içi hazırlanışı
* Öncelikle ocağın altını yakıp derin bir tencere içerisine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağını katıyoruz.
* Sıvıyağımız biraz kızdıktan sonra yemeklik olarak doğradığımız soğanları tuz ile birlikte katıyoruz.
* Soğanlar pembeleştikten sonra kabuklarını soyup doğradığımız domateslerin bir kısmını ilave ediyoruz.
* Kavurmaya devam ederken çok az da salça ilave ediyoruz. Tat ve renk vermesi açısından.
* Hazır olan domatesli harcımızın içerisine kıymamızın tamamını ilave ediyoruz, baharat olarak karabiber, kırmızıbiber, ince kıyılmış sarımsak, katıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz. İsterseniz içine ince kıyılmış sivri biber de ekleyebilirsiniz.
* Patlıcanların hazırlanışı
* Patlıcanların sap kısmı kalacak şekilde yapraklarını temizliyoruz ve alacalı olarak soyuyoruz.
* Şimdi soyduğumuz patlıcanları bıçak ile yukarıdan aşağıya olacak şekilde tek bir çizik ile arkasına geçmeyecek şekilde yarıyoruz.
* Ocağın altını yakıp tavada yağ ile birlikte patlıcanlarımızı önlü arkalı kızartıyoruz
* Şimdi biberlerimizi kızartacağız ancak biberlerin patlamaması için bıçak ile ortasından bir deliyoruz.
* Karnıyarık Pişirilişi
* Kızartmış olduğumuz patlıcanın içerisini açıp daha önceden hazırladığımız iç harcı ile aldığı kadar dolduruyoruz ve üzerlerine biberleri koyuyoruz.
* Kalan domatesimizi kalan salça ile su katarak karıştırıp patlıcanların yanına döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırına verip 20 dakika kadar pişiriyoruz.
* Karnıyarığımız servise hazırdır. Pilav ile servis edebilirsiniz.
* Afiyet olsun …

PÜF NOKTALAR

1- Karnıyarık biraz yağlı kaçtığı için yaz aylarında tüketilmesi yerine bahar aylarında tüketmek sağlık açısından daha iyidir.

2- Lezzetli karnıyarık yapmak için patlıcanlar uzun boylu düzgün seçilmeli.

3- Patlıcanlar hazırlanırken sap kısımlarını kesmeyin, keserseniz karnıyarığınız dağılır.

4- Patlıcanları alacalı soyduktan sonra acılığı gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletilir sonra sudan çıkartılıp kurutulup kızartılır.

5- Servis edilmeden görüntü açısından yeşillik ile süslenip pilav ile birlikte servis edilebilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst