Karnıaçık Tarifi

Hestia

Bayan Üye


MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Tuz
İç Malzemesi:
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına alın. Süt ve tuz ilave edip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Bu arada soğanları rendeleyip kıyma, tuz, karabiber, pulbiberle karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta açın. Küçük tencere kapağı ile yuvarlaklar kesin.
Hamurların kenarlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde her hamurun ortasına kıymalı karışımdan yayın. Kenardaki hamurları kıymaların üzerine gelecek şekilde pile yaparak yerleştirin.
Kızartma tenceresinde sıvıyağı iyice kızdırın. Hamurların önce kıymalı kısmı yağa gelecek şekilde kızartın. Daha sonra arkasını çevirip kızarttıktan sonra peçete üzerine alıp fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst