Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Tuz
İç Malzemesi:
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına alın. Süt ve tuz ilave edip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Bu arada soğanları rendeleyip kıyma, tuz, karabiber, pulbiberle karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta açın. Küçük tencere kapağı ile yuvarlaklar kesin.
Hamurların kenarlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde her hamurun ortasına kıymalı karışımdan yayın. Kenardaki hamurları kıymaların üzerine gelecek şekilde pile yaparak yerleştirin.
Kızartma tenceresinde sıvıyağı iyice kızdırın. Hamurların önce kıymalı kısmı yağa gelecek şekilde kızartın. Daha sonra arkasını çevirip kızarttıktan sonra peçete üzerine alıp fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN