Karnabahar Çorbası

İnci

1907
Prenses
Bol miktarda vitamin ve protein içeren karnabahar çorbası, hem sıcak başlangıçlar için hem de soğuk alınlığı sırasında başvurulabilecek doğal ilaç için uygun bir tercih olacaktır.
Karnabahar Çorbası
B6465E9F25B6436BAE25077785E69.jpg



Malzemeler,
1 büyük karnabahar
4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı,
Karnabaharların çiçeklerini ayırıp yıkayın.
Karnabahardan 10 çiçek ayırıp, kalanları doğrayın.
Tencerede tavuk suyuna tuz ekleyip kaynatın.
İçine çiçekleri atarak 10 dakika pişirin.
Delikli kepçe ile karnabaharları çıkarıp, suyu saklayın.
Bir tencerede yağı eritip, unu katarak çok rengi değişmeden 1-2 dakika kavurun.
Ayırdığınız tavuk suyu ve sütü azar azar una ekleyip, pütürleştirmeden karıştırın.
Karışım kaynayınca, doğranmış çiçekleri ve biberi ekleyip 15 dakika daha kaynatın.
Piştiğinde süzgeçten geçirip, süzgeçte kalan sebzeleri ezerek ilave edin.
Süzülmüş çorbayı tekrar tencereye boşaltın.
Orta boy bir kasede yumurta ve kremayı çırpın.
Çorbadan 8 kaşığı su alarak sürekli karıştırarak ekleyin.
Bu karışımı da yavaş yavaş çorbaya ekleyerek sürekli karıştırın.
Bütün bıraktığınız çiçekleri de çorbaya ekleyerek, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Limon suyunu da ekledikten sonra gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyerek ateşten alın.
Afiyet olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst