'Kariyerimin sonundayım'

buğlem

Bayan Üye
'Kariyerimin sonundayım'

Fransa lideri Sarkozy'nin 3 ay sonraki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yakınlarına "İlk defa kariyerimin son bulmasıyla karşı karşıyayım. Kaybedersem siyaseti bırakırım" demesi "Yarışı kaybedeceğinin itirafı" olarak yorumlandı

Fransa'da 3 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci kez Elysee Sarayı'na çıkmak isteyen Nicolas Sarkozy'nin, yakın çevresine yarışı kaybedeceğinin sinyallerini verdiği ortaya çıktı. Le Monde gazetesindeki haberde Sarkozy'nin yardımcılarına, "Hayatımda ilk defa kariyerimin son bulmasıyla yüzleşiyorum. Bu birkaç ay içinde de olabilir, 5 yıl içinde de olabilir. Ama kesin olan durum şu ki kaybettiğim takdirde siyaseti bırakacağım" dediği yazıldı. Sarkozy'nin bu sözleri birçok kesim tarafından "Anketlerde rakibi, Sosyalist Parti lideri Francois Hollande karşısında geride olan Sarkozy, yolun sonunda olduğunu kabul ediyor" şeklinde yorumlandı. Bazı yazarlar da Sarkozy'nin Elysee Sarayı'ndaki koltuğuna kanca atmadığını da göstermek istediğini ve kendisini "cumhuriyetçi bir kral" gibi tasvir eden kişilere "Ben diktatör değilim" cevabını verdiğini söylüyor.

BOL BOL GEZER
Ancak mayıs ayında 57 yaşına girecek olan Sarkozy'nin bir kez daha baba olmasının enerjisiyle kendini genç hissettiğine de dikkat çekiliyor. Bu nedenle yeniden seçilmek için yarışı kolay kolay bırakmak istemeyeceği de vurgulanıyor. Paraya olan düşkünlüğünü hiçbir zaman saklamayan Fransa Cumhurbaşkanı'nın seçimleri kaybetmesi durumunda neler yapabileceği de haberlere konu oldu. Buna göre, 2011'deki G20 zirvesinde "Belki ben de ileride para kazanmak isterim" diyen Sarkozy, siyaseti bıraktıktan sonra diğer emekli liderler gibi dünyanın çeşitli yerlerinde ücret karşılığında davetlere katılabilir. Ancak yetersiz İngilizcesi yüzünden alay konusu olan Sarkozy için bu iyi bir seçenek olarak görülmüyor. Sarkozy'nin emekliliği için en iyi ihtimalin bol bol gezmesi olabileceği söyleniyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri