CimCime66
Bayan Üye
Malzemeler
•4 yemek kaşığı hardal
•150 gr. karides ( haşlanmış, ayıklanmış)
•1 tatlı kaşığı bal
•½ demet dereotu
•1 adet marulun göbeği
•1 adet avokado
•Karabiber
•½ adet soğan
•Tuz
•3 adet kırmızı turp
•1 tatlı kaşığı mayonez
•20 gr. kapari
Yapılışı
Turpları ayıklayın, ince ince dilimleyin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kaparinin suyunu süzün. Avokadoyu soyun, ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın. Enlemesine dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayın. Yarısını yaprak yaprak ayırıp bir kenara koyun, kalanını enlemesine dilimleyin. Dereotunu iri iri kıyın.
Bal, hardal, mayonez ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp tuz, karabiber ile tatlandırın. Marul yaprakları hariç, hazırladığınız tüm malzemeyi karides ve sosla karıştırın. Marul yapraklarını tabaklara yerleştirip, üzerlerine salatayı koyun ve servis yapın.
•4 yemek kaşığı hardal
•150 gr. karides ( haşlanmış, ayıklanmış)
•1 tatlı kaşığı bal
•½ demet dereotu
•1 adet marulun göbeği
•1 adet avokado
•Karabiber
•½ adet soğan
•Tuz
•3 adet kırmızı turp
•1 tatlı kaşığı mayonez
•20 gr. kapari
Yapılışı
Turpları ayıklayın, ince ince dilimleyin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kaparinin suyunu süzün. Avokadoyu soyun, ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın. Enlemesine dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayın. Yarısını yaprak yaprak ayırıp bir kenara koyun, kalanını enlemesine dilimleyin. Dereotunu iri iri kıyın.
Bal, hardal, mayonez ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp tuz, karabiber ile tatlandırın. Marul yaprakları hariç, hazırladığınız tüm malzemeyi karides ve sosla karıştırın. Marul yapraklarını tabaklara yerleştirip, üzerlerine salatayı koyun ve servis yapın.