Kardem'in kaderi (1)

sir.altan

Kayıtlı Üye
..Cok uzun seneler evvel,genc Kemal Korucan yuksek tahsil icin Amerikaya gitti,Azimliydi, okudu ve yuksek mimar oldu,sonrada buyuk bir insaat sirketinde calismaya basladi, kimi zaman planlar ciziyor, kimi zamanlar insaatlardaki gelismeleri takip ediyordu..
..Verilen zamandan evvel bir buyuk projeyi bitirdikleri icin buyuk patron iscilerine ziyafet Verdi,iste o ziyafette Kemal Korucan patronununun kiz Katy ile tanisti,ve ilk goruste birbirlerine asik oldular,buyuk patron once bu ise olmaz dedi ama sonra biricik kizi Katy ‘nin Kemal ile evlenmelerine musaade etti..Kemal iyi bir koca guvenilir bir damat ve is goren bir eleman oldugu icin kisa bir zaman sonra buyuk patron damadini islerine ortak etti,bir yil sonrada Kemal ve Katy’ nin bir ogullari oldu ve adini Kaan koydular.

…Iste yine Bir cok uzun yillar evvel bir Anadolu sehrinde Yasiyan, Cemal Karamlarin oglu Nedim—Muhsin Demircilerin kizi Feride ile evlendi bir yil sonrada,Nedim ve Feride’nin bir kizlari dunyaya geldi ve yavrunun adini Kardem koydular,Kardem daha bir yasina girmek uzereyken aile Almanyaya goc edip Frankfurt sehrine yerlestiler.

….Ucagin giris kapisinda hostesler wellcom’a board diye karsiladilar, Kardem elindeki koltuk numarasini hostese gosterdi, hostes bu taraftan biraz ilerde dedi,daracik koridorda ilerliyerek yerini buldu,elindeki kucuk seyahat cantasini yukardaki bolmeye koydu ,sonra yerine oturdu.,ucmaya ve ucaklara yabanci degildi…butun yolcular yerlesmis kocaman 747 jJumbo yavas yavas piste dogru ilerliyordu bu arada hosteslerde yolculara son emniyet tedbirlerini gosteriyorlardi,birkac dakika sonra ucak havalanacakti…Evet Newyorkun JFK hava alanindan havalanip Atlantiki gectikten sonra once London,a inecekler sonrada ver elini Frankfurt,tam 4 yildir ucaga binmemisti,Frankfurt’ta Kendinden kucuk bir kiz ve bir erkek kardesi vardi ....Buyuk ucak Kontrol kulesinden havalanma musadesini aldiktan sonra hizlanip bir anda havalandi.,kisa bir zaman sonrada hostesler icecek servisine basladilar, cay kahve bira sarap ve viski ikram ediyorlardi.,tekerlekli servis masasi Kardemin onune gelince genc hostes bayan ne arzu edersiniz diye sordu. Kardem genc hostese bakarken mumkunse portakal suyu alim dedi, genc bayan hostes plastic bardakla meyva suyunu ikram etti, Kardem bardagi alirken gozlerini genc hostesten ayiramadi,sonra kiza tesekkur etti, genc hostes 20 ile 25 yaslari arasindaydi,genc bayan hostese bakarkende gozlerinden birkac damla ilik yas dokulmeye basladi.. 6 saatten fazla bir zaman ucacaklardi,yolculuk gece icinde gececek ve sabahin ilk isiklarinda london’da olacaklar ordanda Frankfurta ucacaklardi…

…Kucucuk koridorda yolculara servis yapan genc hostesi gozluyordu,gencti guzeldi uzun boyluydu,.koltugunu biraz geriye yatirdiktan sonra uyumak icin gozlerini kapadi,ama huyu kurusun yolculukta hic uyuyamiyordi,genc bayan hostes adeta onu genclik yillarina goturmustu,Kardemin hafizasi yavas yavas yillarin gerisine dogru islemeye basladi,bir zamanlar kendide cicegi burnunda bir hostesti dort yildir Lufthansa hava yollarinda calisiyor ve London Frankfurt -Newyork arasinda ucuyordu,bir yaz gunuydu Newyork seferinde ,Frankfurttan havalanmislardi bir muddet sonra yolcu koltuklarindan bir cagri gelmis Kardemde gidip yolcunun ne arzu ettigini sormustu,koltukda 30 yaslarinda yakisikli bir adam oturuyordu.,Kardem size nasil yardimci olabilirim diye Ingilizce sorunca genc adam Turkce olarak biraz viski ve cola istiyorum Kardem hanim demisti,Kardem hayret icinde Turk oldugumu nerden anladiniz diye sorunca, adamda gogus uzerinizde isminiz yaziyor,masallah cok da guzelsiniz demisti..Kardem viskiyle gelince genc adam yine Turkce tesekkur edip ismim Kaan-- Amerikada yasiyorum, avukatim bekarim,babam Turk annem Amerikali,london’dan Amerikaya donuyorum,parmaginizda yuzuk olmadigina gore nisanli veya evli olmadiginizi anladim, sizi daha yakindan tanimak isterim,yolculugumuz bitmeden once Newyorkda hangi otelde kaldiginizi soylerseniz gelir sizi bulurum dedi,.Kardem tatli bir gulumsemeyle adamin yanindan ayrildi,yolculuk boyunca Kaan bir Kac sefer daha yiyecek ve icki istedi,her seferinde Kardemle sohbet ettiler,Kaan Kardeme kendi is kartini Verdi, sonra da Kardemin telefon numarasini aldi.Kardem allah allah,galiba cattik valla tatli belaya diye dusunuyordu.

…Bir zaman sonra Kaan koltugundan kalkip,servis dolaplarinin yanina gitti, kenarda hosteslerin oturma koltuklari vardi,Kardem oturuyordu, yerinden kalkip bir seymi arzu ediyorsunuz Kaan bey diye sordu, Kaan; hayir sizin icin geldim sizinle sohbet etmek sizi daha iyi tanimak istiyorum,daha dogrusu eger geceyi Newyorkta gecirecekseniz sizi yemege cikarmayi dusunuyorum, tabiki cok yorgun degilseniz dedi.,yarim saat kadar sohbet ettiler,Kaan sonunda Kardem’den yemek sozu aldi ve koltuguna gitti,ucagin inmesine cok az bir zaman kala Kardem kalacaklari otelin ismini Kaana yazili olarak Verdi.,kendi istegiyle yeni bir maceraya dogru suruklendigini hissediyordu, olsun alt tarafi bir yemek diye dusunuyordu…

…Ucak indikten sonra servis minibusu Kardem ve diger ekip uyelerini kalacaklari otele goturdu, 9 saat dinlendikten sonra sabahleyin diger bir ucakta gorev alacaklardi..Kardem otelde dus aldi uzerine hafif bir seyler giydi,karnida bayagi acikmisti..yarim saat gecmistiki odanin telefonu caldi, Kardem allah allah deyip ahizeyi eline aldi karsisinda Kaan vardi,sizi asagida lobide bekliyorum hazirlanda in diyordu.Kardem gidip gitmemek icin biraz tereddut ettikten sonra 10 dakikaya kadar geliyorum dedi.dogrumu yapiyordu yoksa Hatami isliyordu dort yillik meslek hayatinda yuzlerce yolcudan degisik irklardan arkadaslik ve yemek teklifleri almis ama hepsini bir bahane bularak nazikce reddetmisti..simdi karsisinda genc yakisikli bir avukat vardi, yakisikli oldugu kadar nazik ve kibardida….

..Pahali bir restorantta Gittiler.Kaan 32 yasinda oldugunu kardemin cok hosuna gittigini soyledi.birbucuk saat kadar yediler biraz ictiler.Kardem sabah erken ise basliyacagi icin erken yatmasi gerektigini soyliyerek musaade istedi, Kaan bir taksi cevirerek Kardemi oteline birakti,veda ederken her Newyorka gelisinde gorusmek istedigini soyledi…
..Kardem London Frankfurt ve Newyork arasinda devamli ucuyor, kimi gun veya gece londonda kimi zaman Frankfurtta kaliyordu..bir kac gunde bir Kaan kaldigi yerlere telefon edip halini hatirini soruyor,izini varsa birkac gun Newyorkda kalip kalamiyacagini soyluyordu…bir hafta sonra yine New yorkda bulustular, Kaan yine Kardemi yemege goturdu,bu arada kendini ve ailesini daha iyi tanittti,Kardeme ailesi hakkinda daha cok sorular sordu….yemegin sonuna dogru Kardem bak Kaan benim simdiye kadar hic bir erkekle iliskim olmadi,iki seferdir yemege cikiyoruz, kafanizda belki otel odasinda beraber olmak fikri filan varsa bu is hemen burda bitsin ,ben macera ariyan hosteslerden degilim dedi. Kaan biraz bozulur gibi oldu sonra-- hayir senin dusundugun gibi bir fikrim yok seninle temiz bir arkadaslik istiyorum dedi..Kaan Amerikali anneden ve Turk babadan oldugu icin Turkcesi $ahane degildi zaman zaman konusmalari icine Ingilizce kelimeler katiyordu, Kardem Ingilizce Almanca ve Almanyada buyumesine ragmen cok guzel sekilde Turkce dahil olmak uzere her 3 lisani da ana dili gibi konusuyordu. Bazen Kaanin anlamadigi Turkce kelimeleri Ingilizce olarak tekrarliyordu.

…Yemeklerden sonra kitalar arasi, sehirler arasi telefonlarda calismaya basladi,Kaan her iki gunde bir aramaya basladi.Kardemin hostes arkadaslari ne o kiz Amerikadan kendine zengin sevgilimi buldun diyorlardi..Kaanin annesi ve babasi kaliforniya taraflarinda bir hobi ciftiliginda yasiyorlardi babasi emekli Mimar anneside ev hanimiydi,Kaanda Newyorkda buyuk bir avukatlik firmasinda calisiyor,kendi dairesinde bekar hayati yasiyordu….
..Yine Newyorkda bulustular.Kaan yine kardemi yemege cikardi.birazda alkol aldilar. Restauranttan ciktilar Kaan yine bir taksi yakalayip Kardemi otelin onune kadar getirdi,vedalasirlarken Kaan cok hosuma gidiyorsun seni bir sefer opebilirmiyim dedi, Kardem hayir,olmaz opucukle baslayip beni metresinmi yapmak istiyorsun dedi.
…Kaan biraz durakladiktan sonra hayir Kardem oyle bir niyetim yok,Newyork kadin kayniyor kendime oyle bir kadin arardim ama seni seviyorum ve karim olmani istiyorum dedi.
..Otel lobisinde biraz daha konustular.Kardemin kalp carpintilari hizlanmisti, Newyorklu Turk avukat kendisine evlenme teklif ediyordu.,Kaana donup once aileme danismam lazim sonra birbirimizi biraz daha taniyalim dedi..Kaan cok uzamasin deyip otelden ayrildi….londonda, Frankfurtta New yorkda Kaanin Kardeme ulasan telefonlari hic durmadi, devamli Kardeme baski yapti ve biran evvel karar vermesini istedi

..Her seyler o kadar ani olarak gelismeye basladiki, dort hafta sonra,Frankfurtta guzel bir dugunle evlendiler ve Kardem hosteslikten istifa edip Newyorka gelin gitti,bir ay kadar Amerikanin bir cok guzel sehirlerini gezip balayi yaptilar, Kardem Kaani sevdi, Kaanda ona cok saygi gosteriyordu,ve gunler hizla gelip gecmeye basladi,bir seneye yakin evliydiler ve Kardem ilk cocuklarina hamileydi…
…Bir gun telefon caldi karsisinda hic tanimadigi bir bayan vardi,Kaani soruyordu, Kardem ben esiyim size yardimci olabilirmiyim diye sordu, kadin ben ,Kaanin ex esiyim ,nisanlimla iki hafta tatile gidecegiz acaba cocuklari Kaana birakabilirmiyim diye soracaktim dedi. Kardem bir yalnisiniz olmasin yada yalnis numara cevirmediniz degilmi, ben Kaanin daha evvel evlilik yaptigini bilmiyorum bir yalnislik olacak dedi, ama kadin hayir hanfendi siz Kaanin ikinci esisiniz, ilk evliliginizi sizden gizledigi icin buyuk hata yapmis,diger kadin arkadaslarini metreslerinide duymadiginizi tahmin ediyorum dedi.….Kardem kadini duymuyordu telefon ahizesi elinden dustu,neredeyse dusup bayilacakti.,iki gozu iki cesme kendini yatak odasina atti ve yataga serilip sessiz sessiz goz yaslariyla yastigi islatti. …

…Aksam Kaan kapidan iceri girinci Kardem uzerine atilip Kaani tirmalamaya ve yumruklamaya basladi, bir yandan da,daha evvel evlenmis oldugunu nicin benden sakladin iki tanede cocugun varmis,nicin beni kandirdin Nicin gunahima girdin,daha evvel evli oldugunu bilseydim asla senle evlenmezdim diye hem bagirdi hem agladi, Kaaan Kardemi iki bileklerinden yakalayip koltuga oturttu,sakin ol karicigim lutfen sakin ol, musait zamani bulunca anlatacaktim, seni cok sevdim ve seviyorum,eski karimin ve cocuklarimin sana hic bir zarari olmiyacak inan bana deyip Kardemi biraz teselli etti.
..Kardem birkac gun surat asti kocasiyla konusmadi, ama bu adami herseye ragmen seviyordu,bebekleride yoldaydi..kadin metresleride var demisti,ama Kaan Kardemi ve evini ihmal etmiyordu..bazende kucuk is seyahatleri,gec saatlere kadar yapilan is toplantilari,Kardemi derin derin suphelere cekiyordu, kocasi acaba aldatiyormuydu,ama emin degildi.

…Bir ogullari oldu, bir yil sonra Kardem yine hamile oldu.,Kardem birkac ayligina kayin valdesinin ciftligine gitti orda havalar daha ilikti ve hava kirliligi yoktu,birkac gunde bir Kaan kendisini arayip hal hatir ve oglunu soruyordu…..Kaanin ev islerine bakmasi icin Genc bir meksikali hizmetci tutmuslardi,kadin birkac ay evde kalacak ve her isi yapacakti.,kadin Cok az ingilizce anliyordu. 10 hafta sonra Kardem eve dondu,kari koca hizmetcinin bir mudeet daha kalip Kardeme yardim etmesini dusunduler. Gunlerden bir gun hizmetci Kardemin yanina gelip karnini tutup bebek,mister Kaan bebek dedi,Kardem once anlamadi, sonra Kaanin hizmetciyi hamile biraktigini anladi., yatak odasina gidip bir yigin parayla geri gelip hizmetciye Verdi ve valizini alip gitmesini soyledi hizmetci Kaan bebek Kaan bebek diyerek valizin aldi ve gitti.
….Kardem kendi birkac parka esyasini topladi,oglunun cantasini hazirladi, artik gitmek burdan uzaklasmak istiyordu,sevgili kocasi kendisini devamli aldatiyordu,biraz nakit parasi ve kartindada bir miktar para vardi, gidecekti ama nereye Amerikada kimsesi yoktu ancak geriye Frankfurta donebilirdi..aksam olmadan Kaan eve geldi sanki bir seyler sezmis gibiydi.
Kardem bi r elinde valiz diger elinde oglu kapidan cikmak uzereyken Kaan dur Kardem bir dakika dur dedi, Kardem geriye donup bakti, Kaanin elinde bir tabanca vardi ve namlusunu kendi sakagina dayamisti… Kaan -seni cok seviyorum Kardem, sensiz yasiyamam, bak bu esikten disari bir adim daha atarsan tetigi cekip kendimi oldurecegim dedi..Kardem cocugun elini birakip Kaana kostu, ne olur yalvaririm yapma kiyma kendine deyip tabancayi Kaanin sakagindan uzaklastirdi..seviyordu bu adami,canina kiymasini istemiyordu,tamam kaliyorum ama sende bundan boyle beni aldatmiyacagina soz ver dedi.
..Gunler haftalar aylar yillar birbirni kovalamaya basladi, Kardem ucuncu cocugunu dunyaya getirdi. Kocasi Kaan her ne kadar soz verdiysede,ickisinden ve baska kadin pesinde kosmaktan kendini alamadi.,is seyahatleri gec saatlere kadar yapilan is toplantilari hic bitmiyordu…Kaan eve geldigi zaman tenindeki kadin kokusunu Kardem hissedebiliyordu,ama bir yandan caresizdi cunku 3 tane cocugu vardi hemde seviyordu bu adami…

…12 yil evvel yaptigi tabanca olayini Kaan bir defa daha tekrarlamis ama bu sefer Kardem cocuklari alip Almanyadaki alilesinin yanina donmustu, sonra Kaan gelmis bir suru hediyeler getirmis,yine tovbekar olmus ve Kardemin gonlune girip hep beraber Newyorka donmuslerdi.
..Oyleydi Kaan ne kadar soz versede kadin pesinde kosmaktan kendini alamiyordu yakisikliydi iyi geliri vardi,anne tarafi cok zengindi.,ister istemez Kardem bir cok seylere goz yumuyordu. Can cikmayinca huy cikmaz misali katlaniyordu Kaana cunku onu bir sefer sevmisti.
..New yorkdan biktigi zaman kayinvaldesinin ciftligine gidiyor kalabildigi kadar kaliyordu,bir seferinde Kaanda ayni yerde bir ay kadar kaldi, kucuk bir ciftlik kasabasiydi herkes birbirlerini taniyordu,Kardem bir gun kuaferde saclarini yaptiriyordu, diger iki koltukdada iki bayan hem sira bekliyor hemde dedikodu yapiyorlardi o sirada Kaan arabasiyla kuaferin onunden gecti, dedikoducu kadin aaaa.. bu Kaan degilmi,duyduguma gore kadin pesinde kosmaktan ayda dort teker eskitiyormus dedi,,Kardemin tuyleri diken diken oldu nerdeyse ziplayip koltuktan kalkacakti.

…Cocuklar buyuduler evlilik 25 inci yilina girdi ama Kaan hic durulmadi, icki ve kadin yasamindan bir parca oldu, bu durum Kardemi cok uzuyordu kocasini cok sevmesine ragmen onu baska kadinlarla paylasmak istemiyordu yeter artik bicak kemige dayandi diye dusunup ,avukat tutup resmen Kaandan ayrildi.,Kaaninda sihhati gittikce bozuluyordu,ayri olmalarina ragmen Kardem devamli Ariyordu, Kaanin kaburga kemigini kesip akcigerinden parca aldilar, 6 ay sonra Kaan 60 yaslarinda hayata veda etti.Kaanin vasiyeti acildiginda Kardem icin soyle yazmisti, bal-renkli sacli kahverengi gozlum- beyaz tenlim,seni seviyorum herseyini her yerini seviyorum,ayrildik ama ruhum hep seninle,sen ve senden olan cocuklarim icin buyuk bir fon biraktim,idare etmesini bilirsen bu fon sana omur boyu yeter.

..Ucagin ic isiklari yandi,hostesler yolculara sicak pecete dagitmaya basladilar Yolcular ellerini yuzlerini silmesi icin-- London hava alanina inmeye yarim saat kadar zaman kalmisti,

…Kardem hostesin sesiyle sanki derin bir ruyadan uyanir gibi uyandi.Bir kac saatlik yolculuk icinde hayatinin son 28 yili bir ruya gibi gozlerinin onunden gecip gitmisti 25 yil Kaanla bir omur-- sonra 3 yillik duluk,simdi 52 yasinda dul bir bayandi iki evli cocugu 3 torunu birde bekar kizi vardi,hayat her seye ragmen yasamaya deger deyip,Almanyadaki kardeslerinin yaninda bir muddet kaldiktan sonra Amerikaya donecek ve yasamina orda devam edecekti kocasindan ve kocasinin ailesinden buyuk bir servet kalmisti.bundan sonraki hayatini Sakin sekilde hobi ciftliginde gecirmeyi dusunuyor ama yarinlarin ne getireceginden emin degildi.…
.Karsi koltukda bir bayan oturuyordu.kadin londonda indi, sonra onun yerine bir bey bindi Kardem adama biraz dikkatle bakinca rahmetli kocasi Kaana cok benzedigini gordu, adam basiyla selam verip iyi yolculuklar diledi,ucak piste dogru ilerlerken Kardem basini kucuk cama cevirip disariya bakmaya basladi,bu arada gozlerinden sicak sicak yaslar dokuluyordu.her ne kadar hovarda ve ickicide olsa rahmetli kocasi Kaani cok sevdigini bir Kere daha anladi.

Emniyet kemerini Bagladi sonra camdan ucagin hizla yukselerek London semalarindan uzaklasmasini seyretti.

Sir altan tarafindan yazilmistir,
30 eylul 2010,Sydney
Fiction
Okuyanlara yuzlerce tesekkurler.

..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri