Karagözün oğlu Yaşar ile Hacivatın oğlu Sivrikoz arasında, babaları kadar olmasa bile, hatırı sayılır bir rekabet vardı. Yaşar, Sivrikozun elinde yeni alınmış bir oyuncak görmesin, ne yapar eder, Karagöze oyuncağın aynısını aldırırdı. Hani ya Sivrikozun Yaşardan aşağı kalır yanı mı vardı? Sivrikoz, Yaşarın elinde ne görürse isterdi. Oğlunun gözlerinde yaş, kalbinde acı görmek istemeyen Hacivat ikiletmeden oğlu ne istiyorsa hemen alırdı.
Böylece aradan yıllar geçti. İkisi de birer yiğit olan gençler düğün güreşlerine katılmaya başladılar. Güreşlere katılanlar birer havlu, rakiplerini yenip baş olan güreşçi ise, kınalı bir koç kazanıyordu. İlk katıldıkları güreşlerde birinci, ikinci turlarda elenen Yaşar ile Sivrikoz, tecrübeleri arttıkça güreşlere ağırlıklarını koymaya başladılar. Nihayet, bir düğünde finale kalma başarısını gösterdiler. Bunun üzerine Karagöz, Hacivatın yanına gider ve oğlunun güreşlerden çekilmesini ister.
Hacivat: Hiç öyle şey olur mu Karagözüm? Oğullarımız bileklerinin hakkıyla finale adlarını yazdırdılar. Çıkarlar meydana aslanlar gibi güreşirler. Kim güçlüyse o galip gelir ve şampiyon olur.
Karagöz: Benim oğlum şampiyon olur, çünkü senin oğlundan daha iri.
Hacivat: İrilikle şampiyon olunmaz ki, güreşte kuvvetli olan, atak olan ve nefesini iyi ayarlayan rakibine üstünlük sağlar. Bütün bunlar benim oğlumda var.
Karagöz: Günah benden gitti. Rezil olmayasınız diye geldim. Benimki, senin oğlunu hamur gibi yoğuracak ve koçu kazanacak.
Hacivat: Bak Karagözüm, koçu benim oğlum kazanır. Bundan korktuğun için, oğlun güreşten çekilsin diyorsun.
Karagöz: Ben kimseden korkmam. Hata bende, kırk yılda bir şey istedim, onu da yapmadın.
Hacivat: Ama canım efendim, borç para istemiyorsun ki, dediğini yapayım. Oğluma güreşten çekil, hükmen yenik sayıl diye nasıl söylerim.
Karagöz: Söyleyemezsin tabi, çünkü korkaksın. Yarın senin evin karşısında koçu şişe takıp kızartacağım. Sakın gelme bir parça et için. Yağma yok diyen Karagöz arkasını dönüp uzaklaşmaya başlar. Hacivatın seslenmesiyle durup dönen Karagöze, Hacivat şöyle der:
Yarın koç benim bahçede kızaracak. Toplanın gelin, kurban bayramı haricinde et yüzü mü görüyorsunuz?
Ertesi gün yapılan güreşi Hacivatın oğlu Sivrikoz kazanır. Karagöz buna itiraz eder ve Sivrikozun daha önce açık düştüğünü ve güreşi oğlu Yaşarın kazandığını söyler. Bunun üzerine hakem heyeti toplanır ve karar değişikliği yaparak, Yaşarı şampiyon ilan eder. Bu duruma da Hacivat itiraz eder. Hakem heyeti görevsizlik kararı alıp topluca Bursa Kadısına giderler.
Bursa Kadısı, her iki tarafı ve hakem heyetini dinledikten sonra, müsabakayı berabere ilan eder. Kınalı koç kurallara uygun olarak kesildikten sonra, yarısı Sivrikoza, diğer yarısı da Yaşara verilir. Böylelikle olay tatlıya bağlanır.