Hestia
Bayan Üye
Karadeniz'in Meşhur Lezzeti
Fasulye Diblesi
Fasulye Diblesi
Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 2 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 2 çay kaşığı dolusu tuz
Yapılışı :
Fasulyeler ayıklanır. 1 cm eninde doğranır. Kuru soğan ince ince kıyılır. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirilir.
Pirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir. İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanır.
Kavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür. Pirinçler ise iki kısma ayırılır.
Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir (5 katınız olacak)
2.5 çay bardağı su , karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır. Taze fasulye diblesinin üzerine dökülür. En son kalan yağ ilave edilir. Pilav gibi suyu kalmayana kadar pişirilir. Demlenmesi için beklenir.
Afiyet Olsun.
Pirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir. İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanır.
Kavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür. Pirinçler ise iki kısma ayırılır.
Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir (5 katınız olacak)
2.5 çay bardağı su , karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır. Taze fasulye diblesinin üzerine dökülür. En son kalan yağ ilave edilir. Pilav gibi suyu kalmayana kadar pişirilir. Demlenmesi için beklenir.
Afiyet Olsun.