Mr.TyLér ||
Kayıtlı Üye
Malzemeler
2 Adet elma
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay fincanı kakao
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Pudra şekeri
Hazırlanışı
· Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
· Derin bir kapta yumurtaları şekerle krema haline gelene dek çırpın.
· Un, kakao ve kabartma tozunu geniş bir süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin.
· Elma rendesi, ceviz ve tarçını kek hamuruna ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
· Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
· Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.
· Servis tabağına ters çevirip, üzerini pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
2 Adet elma
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay fincanı kakao
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Pudra şekeri
Hazırlanışı
· Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
· Derin bir kapta yumurtaları şekerle krema haline gelene dek çırpın.
· Un, kakao ve kabartma tozunu geniş bir süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin.
· Elma rendesi, ceviz ve tarçını kek hamuruna ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
· Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
· Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.
· Servis tabağına ters çevirip, üzerini pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.