'hayaL
Bayan Üye
Kanunî Sultan Süleyman kendisinin kişisel sandığını da kendisiyle birlikte kabre konulmasını vasiyet etmişti. Kanunî Sultan Süleyman vefat ettiğinde bu vasiyetin yerine getirilmesi gerekiyordu. Biliyorsunuz ki Kanunînin cenazesi 3 kere kılınmıştır. 3.sü kılınıp kabre konulacakken sandığına getirirler. Ulema sınıfının arasında tartışma cereyan eder. Caizdir, değildir diye birbirleriyle tartışırken sandığı taşıyan sandığı elinden düşürür ve sandık açılır. Orada bulunun Şeyhulislam Ebussuud Efendi, kâğıtların ne olduğunu anlamak için bakar ve şaşırır. Hemen hemen hepsi kendisinin verdiği fetvalar.
Şehulislam Ebussuud Efendi şöyle der: Ey Süleyman! Hesap gününde sen bu işi niye böyle yaptın denilince, Ebussud fetvasını verdi, onunla hareket ettim diyerek yakanı kurtaracaksın, ya oraya varınca benim halim ne olacak? diyerek gözyaşlarına boğulur.
Evet Kanunî Sultan Süleyman yani Avrupanın tabiriyle Muhteşem Süleyman bakın ne kadar dinine bağlı olarak hareket etmiş. Verilen fetvaları eksiksiz yerine getirmiş ki. Vefatı sırasında onları yanında bile götürmüş.
Şehulislam Ebussuud Efendi şöyle der: Ey Süleyman! Hesap gününde sen bu işi niye böyle yaptın denilince, Ebussud fetvasını verdi, onunla hareket ettim diyerek yakanı kurtaracaksın, ya oraya varınca benim halim ne olacak? diyerek gözyaşlarına boğulur.
Evet Kanunî Sultan Süleyman yani Avrupanın tabiriyle Muhteşem Süleyman bakın ne kadar dinine bağlı olarak hareket etmiş. Verilen fetvaları eksiksiz yerine getirmiş ki. Vefatı sırasında onları yanında bile götürmüş.