Kanton Fuarı
Kanton Fuarı sayfasında Çinin en büyük ve en önemli fuarı olan Kanton Fuarı hakkında genel bilgiler, tavsiyeler ve 111. Kanton Fuarı nda çektiği bazı resimleri bulabilirsiniz.
Kanton Fuarı, 1957den beri düzenlenen Çinin en büyük fuarı. Normalde adı China Import And Export Fair (Çin İhraç ve İthal Mallar Fuarı) fakat genelde herkes Kanton Fuarı olarak bilir. Yılda 2 kez düzenlenen fuar bahar aylarında yapılır. Fuar başlangıç tarihleri ilk bahar için nisan ortası, son bahar içinse Ekim ortasıdır. 3 faz olarak düzenlenen fuarda 150.000 fazla çeşitte ürün sergilenir. Her fazda farklı farklı sektörler yer alıyor ve her faz 4 gün sürüyor. 2 faz arasında ise 4 er gün boşluk var. Ekim 2012 de 112.sizi düzenlenen fuarın büyüklüğünü anlatmak için biraz da rakamları kullanalım. 1.300.000 m2 alana kurulu devasa fuar alanı A,B,C olmak üzere 3 binadan oluşuyor. 60.000 katılımcı, 200.000 ziyaretçi fuar boyunca iş geliştiriyor. Fuarın iş hacmi ise tam 32 milyar Dolar! İşte bu yüzden fuar yapıldığı yer itibari ile Guanghzouyu Çinin yıldızı yapıyor.
Kanton Fuarı
Fuar alanı çok büyük , ve A-B-C binalarından oluşuyor. Birbirinden biraz uzak mesafede bulunan A ve C salonları arasında ulaşımın golf arabası benzeri tarzı arabalar ile de yapıldığını söylesem herhalde fuar alanının büyüklüğü hakkında biraz fikir vermiş olabilirim. İlk olarak fuarda en çok işinize yarayacak noktalardan birisi B Binasında girişe yakın konumda bulunan Bank of Chinanın fuar şubesi . Burada döviz bozdurabilirsiniz. Döviz alım satım işlemi ise Çinde biraz sıkı. Para bozdurmak için önce bir form dolduruyorsunuz sonra uzunca bir sıra bekleyip pasaportunuzu da göstererek döviz bozduruyorsunuz. Dilerseniz hiç sıra beklemeden ATMlerden de kendiniz döviz bozdurabilirsiniz ama kurlar burada daha düşük. Bu arada döviz bozdurduğunuz zaman size verilen dekontu iyi saklayın. Eğer Çinden ayrılırken elde kalan Yuanlarınızı iade edip Dolar almak isterseniz bu dekontlar lazım olacak, bunlar olmadan işlem yapmıyorlar. Çinde bankalar haricinde oteller de para bozuyor ama bu konuda ciddi bir güvensizlik var.
1.fazda daha çok inşaat vb. sektörler var bu yüzden ziyaretçi sayısı diğer fazlara göre daha az oluyormuş. Ziyaretçi sayısı az olunca katılımcılar dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Katılımcım ile göz göze geldiğiniz an direk yanınıza geliyorlar , hemen bilgi vermeye başlıyorlar. En kestirme yol katalog alıp oradan ayrılmak. Tabi her fuarda olduğu gibi katalog almanın en kolay yolu da kendi kartvizitinizi vermek. Çinde kartvizit vermek oldukça önemli. Herkese bol kepçeden verdiğimiz kartvizitlerin acısını aylar sonra bile e-posta hesabını dolduran yüzlerde Çin maili ile almayla yaşadık Adamlar yılmadan, üşenmeden hala gönderiyorlar.
Bilgi almak için uğradığımız standlarda Türkiyeden geldiğimizi öğrenenler hiç Türk müşterimiz yoktu deyip ayak üstü fotoğraf bile çektiriyorlar ama insan soramadan geçemiyor yav arkadaş biz ne zaman müşteri olduk Standların bazıların katılımcılar yöresel Çin kıyafetleri giymiş , hem ortaya güzel görüntüler çıkmış hem de dikkat çekmeyi başarabilmişler. Fuarda hoşumuza giden bir diğer ayrıntı eğler bir standa oturursanız hemen size kapalı şişede su veriyorlar. Yorucu fuar gezisi içinde bazen çok hora geçebiliyor bu ince davranış.
İlk fazla çok fazla ilgimizi çeken şey bulamasak da 2.faz çok daha hareketli . Oyuncak, ev dekorasyonu, kırtasiye gibi sektörlere ev sahipliği yaptığından dolayı 2.faza gelen ziyaretçi saysısı çok daha fazla. Bu fazda en hoşuma giden şey herkesin elinde bir ajanda olması ve her malın fiyatını hemen öğrenebilmeniz. Alıcı ve satıcı yan yana geldiğinde 2 taraf da hemen geyiği bırakıp ajanlarına fiyatları kaydediyorlar. Biri aldığı fiyatı yazarken diğeri de verdiği fiyatı kayda geçiyor. Daha önceden bir çok kez fuara katılımcı olarak katılmış biri olarak bizdeki manzara tam tersi olduğunu söyleyebilirim. Bizde genelde fuarda fiyat verilmez fuar sonrasında görüşmeler başlar. Kanton Fuarında ise ayak üstü fiyat teklifleri alınıyor , pazarlıklar yapılıyor hatta siparişler bile veriliyor.
Yabancı katılımcı sayısının çok fazla olduğu fuarda eğer bir ürünle ciddi anlamda ilgilenirseniz hemen hemen her üreticisi size fabrika gezisi teklif ediyor. Ciddi alıcıları kapmanın en güzel yollarından biri bu. Kendine güvenen üreticiler hemen fabrikalarını gezdirmek istiyor . Biz de bir çokm farklı sektörden bu gibi teklifler gelse de kibarca geri çeviriyoruz hep.
Gelelim fuarda en hoşuma gitmeyen duruma. Bu Çinliler kopyalama işini abartmışlar, bu yüzden üreticilerde herkese karşı bir güvensizlik oluşmuş. Alıcı olarak ilginizi çeken ürünlerin fotoğraflarını çekmek isteseniz hemen bir engelleme ile karşılaşıyorsunuz, nedeni son derece açık: kopyalamaya karşı önlem. Arkadaş yıl 2012 olmuş sen benim SLR ile resim çekmemi engellersen ben çaktırmadan Iphone ile çekerim, dahası kafaya taksam o karambolde numuneyi yürütürüm sen anlamazsın bile. Ama iş Çinlilerde takıntı oluşturmuş. Durum böyle olunca numune alabilmek resmen hayal oluyor. Hadi resim çektirmedin, numune de vermedin ee katalog ? O hiç yok. Bu nasıl bir ticaret mantığı anlamasak da konuştuğumuz her üretici bunun nedeninin kopyalamaya karşı olduğunu söylüyor. Genel açıklama hep aynı: Bizden numune alıyorlar, adi ve ucuz üretene ürettiriyorlar.
Fuar gezinizden sonra yukarı da bahsettiğim gibi dilerseniz otelinizin fuar servisi ile dilerseniz de taksiler ile merkeze ulaşabilirsiniz. Fuarda 2 adet taksi noktası var bunlardan biri adam akıllı çalışıyor , diğeri uyanık yatağı . Hangisi adam akıllı çalışıyor derseniz uzuuuun bekleme sırası olan düzgün çalışıyor Eğer özellikle akşam saatlerinde, fuar dağılınca taksi beklemek isterseniz uzun kuyrukları göze alın. Sırada uyanıklar eksik olmuyor. Yorucu geçen fuar gezisinden sonra en çok satılan alet ufak masaj aletleri Satıcılar gönlünüzü almak için hemen ayak üstü bu aletlerle sırtınıza masaj yapıyor. Alıp almama kararı sizin.
Sonuç olarak Kanton Fuarı Çin ekonomisi için çok büyük katkılar sağlayan, Çinin en büyük fuarı. Ülkedeki tüm ihracatta Kantonun etkisi çok büyük.
112.Kanton Fuarı (Devreler ve Sektörler)
Kanton Fuarı yukarıda da belirttiğim 3 fazdan oluşuyor ve her fazda birbirinden farklı kategorilerde katılımcılar yer alıyor. Her dönem fazlarda yer alan katılımcı türleri aynı. 112.si düzenlenen Kanton Fuarındaki sektörler ve faz dağılımı şu şekilde :
1.Devre Sektörler (15-19 Ekim 2012)Büyük Makina ve Ekipman
Küçük Makina
Bisiklet
Motosiklet
Otomobil Yedek Parça
Kimyasal Ürünler
Donanım, Hırdavat
Araç Gereç
Taşıt (Outdoor)
Yapı Makinaları
Ev Elektrik Uygulamaları
Tüketici Elektroniği
Elektronik ve Elektriksel Ürünler
Bilgisayar ve İletişim Ürünleri
Aydınlatma Ekipmanları
Yapı ve Dekoratif Materyaller
Banyo Tuvalet Ekipmanları
Uluslararası Sergi Alanı
2.Devre Sektörler (23-27 Ekim 2012)
Mutfak Ekipmanları ve Mobilyası
Seramik ürünler
Cam Sanatı
Mobilya
Sanatsal Seramikler
Dokuma, Rattan ve Metal Sanatlar
Bahçe Ürünleri
Taş ve Metal Ürünler (Dış Mekan)
Ev Ürünleri
Kişisel Bakım Ürünleri
Tuvalet Takımları ve Eşyaları
Saatler, Sayaçlar
Oyuncak
Doğal Ürünler
Ödül, Kupa vb. ürünler
Ev Dekorasyonu
Promosyon, Hediyelik Ev Eşyaları
Züccaciye
Optik Enstrümanlar
Çocuk Giyim
İç Giyim
Sportif ve Gündelik Giyim
Kürk, Deri ve Kuştüyü Ürünler
Moda Aksesuarları ve Prova Araçları
Ev Tekstili
Tekstil Hammaddeleri ve Kumaşları
Halılar, Dekoratif Duvar Örtüleri
Gıda
İlaç ve Sağlık Ürünleri
Medikal Aygıtlar
Tek Kullanım Ürünler
Spor, Seyahat ve Dinlence Ürünleri
Ofis ve Kırtasiye Ürünleri
Ayakkabı
Kısa Kısa Kanton Fuarı & Tavsiyeler
- Tam adı: China Import And Export Fair (Çin İhraç ve İthal Mallar Fuarı) , kısaca Kanton Fuarı olarak biliniyor.
- 1957 den beri düzenlenen Çinin en büyük fuarı.
- İlk bahar ve son bahar olmak üzere yılda 2 kez düzenleniyor.
- Fuar 3 faz, her fazda farklı kategoriler var. Her faz 4 gün sürüyor, 2 faz arasında ise 4 günlük boşluk var.
- 150.000 den fazla çeşitte ürün sergileniyor.
Fuar alanı: 1.300.000 m2.
Katılımcı sayısı: 60.000
Ziyaretçi sayısı: 200.000
Ticaret hacmi: 32 milyar Dolar
Döviz bozdurma: Fuar alanındaki Bank of China şubesinden pasaportunuz ile döviz bozdurabilirsiniz , yalnız alacağınız dekontları saklayın.
Kartvizit: Yanınızda bol bol kartvizit bulundurun. Kanton Fuarı nda kartvizit alışverişi çok önemli. Kartvizitiniz biterse sorun etmeyin duar alanı dışında bekleyen seyyar tipte kart basan Çinliler var , çok zorda kalırsanız bunlara kart bastırabilirsiniz.
Yeme içme: Fuar alanında yemek biraz sıkıntılı , Mc Donalds vb devamlı çok kalabalık özellikle öğle saatlerinde. Hem zaman kazanmak hem de rahat yemek için yanınızda atıştırmalık bir şeyler taşıyabilirsiniz. Su çok önemli değil , çoğu standa oturunca katılımcılar hemen su veriyorlar.
Ulaşım: Guangzhoudaki çoğu otelden fuara sabah ve akşamları ücretsiz servis var. Fuardan kendiniz ayrılmak isterseniz 2 adet taksi durağı var. Biri çok kalabalık fakat sıra çok hızlı ilerliyor. Diğer yerde ise 3-5 tane uyanık tipta taksici var , normalin üstünde para istiyorlar. Bana göre kalabalık olan yerde bekleyin sıra çok çabuk akıyor. Bu duraklar dışında fuar çevresinde taksiye binmek neredeyse imkansız , her yer zaten polis kaynıyor, taksileri durdurmuyorlar.
Numune: Kanton Fuarı nda numune alabilmek neredeyse imkansız. Eğer satıcıya ciddi alıcı olduğunuzu inandırırsanız fuarın son günü gidip satıcıdan numune alabilirsiniz.
Cd: Kanton Fuar alanında cd dağıtan görevlileri görebilirsiniz .Bunlar kartvizit karşılığında o dönemli Kanton Fuarı cd sini size ücretsiz veriyor. Cd içinde katılımcılar vb var. Sizin için faydalı bir kaynak olabilir.
Kanton Fuarı sayfasında Çinin en büyük ve en önemli fuarı olan Kanton Fuarı hakkında genel bilgiler, tavsiyeler ve 111. Kanton Fuarı nda çektiği bazı resimleri bulabilirsiniz.
Kanton Fuarı, 1957den beri düzenlenen Çinin en büyük fuarı. Normalde adı China Import And Export Fair (Çin İhraç ve İthal Mallar Fuarı) fakat genelde herkes Kanton Fuarı olarak bilir. Yılda 2 kez düzenlenen fuar bahar aylarında yapılır. Fuar başlangıç tarihleri ilk bahar için nisan ortası, son bahar içinse Ekim ortasıdır. 3 faz olarak düzenlenen fuarda 150.000 fazla çeşitte ürün sergilenir. Her fazda farklı farklı sektörler yer alıyor ve her faz 4 gün sürüyor. 2 faz arasında ise 4 er gün boşluk var. Ekim 2012 de 112.sizi düzenlenen fuarın büyüklüğünü anlatmak için biraz da rakamları kullanalım. 1.300.000 m2 alana kurulu devasa fuar alanı A,B,C olmak üzere 3 binadan oluşuyor. 60.000 katılımcı, 200.000 ziyaretçi fuar boyunca iş geliştiriyor. Fuarın iş hacmi ise tam 32 milyar Dolar! İşte bu yüzden fuar yapıldığı yer itibari ile Guanghzouyu Çinin yıldızı yapıyor.
Kanton Fuarı
Fuar alanı çok büyük , ve A-B-C binalarından oluşuyor. Birbirinden biraz uzak mesafede bulunan A ve C salonları arasında ulaşımın golf arabası benzeri tarzı arabalar ile de yapıldığını söylesem herhalde fuar alanının büyüklüğü hakkında biraz fikir vermiş olabilirim. İlk olarak fuarda en çok işinize yarayacak noktalardan birisi B Binasında girişe yakın konumda bulunan Bank of Chinanın fuar şubesi . Burada döviz bozdurabilirsiniz. Döviz alım satım işlemi ise Çinde biraz sıkı. Para bozdurmak için önce bir form dolduruyorsunuz sonra uzunca bir sıra bekleyip pasaportunuzu da göstererek döviz bozduruyorsunuz. Dilerseniz hiç sıra beklemeden ATMlerden de kendiniz döviz bozdurabilirsiniz ama kurlar burada daha düşük. Bu arada döviz bozdurduğunuz zaman size verilen dekontu iyi saklayın. Eğer Çinden ayrılırken elde kalan Yuanlarınızı iade edip Dolar almak isterseniz bu dekontlar lazım olacak, bunlar olmadan işlem yapmıyorlar. Çinde bankalar haricinde oteller de para bozuyor ama bu konuda ciddi bir güvensizlik var.
1.fazda daha çok inşaat vb. sektörler var bu yüzden ziyaretçi sayısı diğer fazlara göre daha az oluyormuş. Ziyaretçi sayısı az olunca katılımcılar dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Katılımcım ile göz göze geldiğiniz an direk yanınıza geliyorlar , hemen bilgi vermeye başlıyorlar. En kestirme yol katalog alıp oradan ayrılmak. Tabi her fuarda olduğu gibi katalog almanın en kolay yolu da kendi kartvizitinizi vermek. Çinde kartvizit vermek oldukça önemli. Herkese bol kepçeden verdiğimiz kartvizitlerin acısını aylar sonra bile e-posta hesabını dolduran yüzlerde Çin maili ile almayla yaşadık Adamlar yılmadan, üşenmeden hala gönderiyorlar.
Bilgi almak için uğradığımız standlarda Türkiyeden geldiğimizi öğrenenler hiç Türk müşterimiz yoktu deyip ayak üstü fotoğraf bile çektiriyorlar ama insan soramadan geçemiyor yav arkadaş biz ne zaman müşteri olduk Standların bazıların katılımcılar yöresel Çin kıyafetleri giymiş , hem ortaya güzel görüntüler çıkmış hem de dikkat çekmeyi başarabilmişler. Fuarda hoşumuza giden bir diğer ayrıntı eğler bir standa oturursanız hemen size kapalı şişede su veriyorlar. Yorucu fuar gezisi içinde bazen çok hora geçebiliyor bu ince davranış.
İlk fazla çok fazla ilgimizi çeken şey bulamasak da 2.faz çok daha hareketli . Oyuncak, ev dekorasyonu, kırtasiye gibi sektörlere ev sahipliği yaptığından dolayı 2.faza gelen ziyaretçi saysısı çok daha fazla. Bu fazda en hoşuma giden şey herkesin elinde bir ajanda olması ve her malın fiyatını hemen öğrenebilmeniz. Alıcı ve satıcı yan yana geldiğinde 2 taraf da hemen geyiği bırakıp ajanlarına fiyatları kaydediyorlar. Biri aldığı fiyatı yazarken diğeri de verdiği fiyatı kayda geçiyor. Daha önceden bir çok kez fuara katılımcı olarak katılmış biri olarak bizdeki manzara tam tersi olduğunu söyleyebilirim. Bizde genelde fuarda fiyat verilmez fuar sonrasında görüşmeler başlar. Kanton Fuarında ise ayak üstü fiyat teklifleri alınıyor , pazarlıklar yapılıyor hatta siparişler bile veriliyor.
Yabancı katılımcı sayısının çok fazla olduğu fuarda eğer bir ürünle ciddi anlamda ilgilenirseniz hemen hemen her üreticisi size fabrika gezisi teklif ediyor. Ciddi alıcıları kapmanın en güzel yollarından biri bu. Kendine güvenen üreticiler hemen fabrikalarını gezdirmek istiyor . Biz de bir çokm farklı sektörden bu gibi teklifler gelse de kibarca geri çeviriyoruz hep.
Gelelim fuarda en hoşuma gitmeyen duruma. Bu Çinliler kopyalama işini abartmışlar, bu yüzden üreticilerde herkese karşı bir güvensizlik oluşmuş. Alıcı olarak ilginizi çeken ürünlerin fotoğraflarını çekmek isteseniz hemen bir engelleme ile karşılaşıyorsunuz, nedeni son derece açık: kopyalamaya karşı önlem. Arkadaş yıl 2012 olmuş sen benim SLR ile resim çekmemi engellersen ben çaktırmadan Iphone ile çekerim, dahası kafaya taksam o karambolde numuneyi yürütürüm sen anlamazsın bile. Ama iş Çinlilerde takıntı oluşturmuş. Durum böyle olunca numune alabilmek resmen hayal oluyor. Hadi resim çektirmedin, numune de vermedin ee katalog ? O hiç yok. Bu nasıl bir ticaret mantığı anlamasak da konuştuğumuz her üretici bunun nedeninin kopyalamaya karşı olduğunu söylüyor. Genel açıklama hep aynı: Bizden numune alıyorlar, adi ve ucuz üretene ürettiriyorlar.
Fuar gezinizden sonra yukarı da bahsettiğim gibi dilerseniz otelinizin fuar servisi ile dilerseniz de taksiler ile merkeze ulaşabilirsiniz. Fuarda 2 adet taksi noktası var bunlardan biri adam akıllı çalışıyor , diğeri uyanık yatağı . Hangisi adam akıllı çalışıyor derseniz uzuuuun bekleme sırası olan düzgün çalışıyor Eğer özellikle akşam saatlerinde, fuar dağılınca taksi beklemek isterseniz uzun kuyrukları göze alın. Sırada uyanıklar eksik olmuyor. Yorucu geçen fuar gezisinden sonra en çok satılan alet ufak masaj aletleri Satıcılar gönlünüzü almak için hemen ayak üstü bu aletlerle sırtınıza masaj yapıyor. Alıp almama kararı sizin.
Sonuç olarak Kanton Fuarı Çin ekonomisi için çok büyük katkılar sağlayan, Çinin en büyük fuarı. Ülkedeki tüm ihracatta Kantonun etkisi çok büyük.
112.Kanton Fuarı (Devreler ve Sektörler)
Kanton Fuarı yukarıda da belirttiğim 3 fazdan oluşuyor ve her fazda birbirinden farklı kategorilerde katılımcılar yer alıyor. Her dönem fazlarda yer alan katılımcı türleri aynı. 112.si düzenlenen Kanton Fuarındaki sektörler ve faz dağılımı şu şekilde :
1.Devre Sektörler (15-19 Ekim 2012)
Küçük Makina
Bisiklet
Motosiklet
Otomobil Yedek Parça
Kimyasal Ürünler
Donanım, Hırdavat
Araç Gereç
Taşıt (Outdoor)
Yapı Makinaları
Ev Elektrik Uygulamaları
Tüketici Elektroniği
Elektronik ve Elektriksel Ürünler
Bilgisayar ve İletişim Ürünleri
Aydınlatma Ekipmanları
Yapı ve Dekoratif Materyaller
Banyo Tuvalet Ekipmanları
Uluslararası Sergi Alanı
2.Devre Sektörler (23-27 Ekim 2012)
Mutfak Ekipmanları ve Mobilyası
Seramik ürünler
Cam Sanatı
Mobilya
Sanatsal Seramikler
Dokuma, Rattan ve Metal Sanatlar
Bahçe Ürünleri
Taş ve Metal Ürünler (Dış Mekan)
Ev Ürünleri
Kişisel Bakım Ürünleri
Tuvalet Takımları ve Eşyaları
Saatler, Sayaçlar
Oyuncak
Doğal Ürünler
Ödül, Kupa vb. ürünler
Ev Dekorasyonu
Promosyon, Hediyelik Ev Eşyaları
Züccaciye
Optik Enstrümanlar
3.Devre Sektörler (31 Ekim-04 Kas.)
Kadın ve Erkek GiyimÇocuk Giyim
İç Giyim
Sportif ve Gündelik Giyim
Kürk, Deri ve Kuştüyü Ürünler
Moda Aksesuarları ve Prova Araçları
Ev Tekstili
Tekstil Hammaddeleri ve Kumaşları
Halılar, Dekoratif Duvar Örtüleri
Gıda
İlaç ve Sağlık Ürünleri
Medikal Aygıtlar
Tek Kullanım Ürünler
Spor, Seyahat ve Dinlence Ürünleri
Ofis ve Kırtasiye Ürünleri
Ayakkabı
Kısa Kısa Kanton Fuarı & Tavsiyeler
- Tam adı: China Import And Export Fair (Çin İhraç ve İthal Mallar Fuarı) , kısaca Kanton Fuarı olarak biliniyor.
- 1957 den beri düzenlenen Çinin en büyük fuarı.
- İlk bahar ve son bahar olmak üzere yılda 2 kez düzenleniyor.
- Fuar 3 faz, her fazda farklı kategoriler var. Her faz 4 gün sürüyor, 2 faz arasında ise 4 günlük boşluk var.
- 150.000 den fazla çeşitte ürün sergileniyor.
Fuar alanı: 1.300.000 m2.
Katılımcı sayısı: 60.000
Ziyaretçi sayısı: 200.000
Ticaret hacmi: 32 milyar Dolar
Döviz bozdurma: Fuar alanındaki Bank of China şubesinden pasaportunuz ile döviz bozdurabilirsiniz , yalnız alacağınız dekontları saklayın.
Kartvizit: Yanınızda bol bol kartvizit bulundurun. Kanton Fuarı nda kartvizit alışverişi çok önemli. Kartvizitiniz biterse sorun etmeyin duar alanı dışında bekleyen seyyar tipte kart basan Çinliler var , çok zorda kalırsanız bunlara kart bastırabilirsiniz.
Yeme içme: Fuar alanında yemek biraz sıkıntılı , Mc Donalds vb devamlı çok kalabalık özellikle öğle saatlerinde. Hem zaman kazanmak hem de rahat yemek için yanınızda atıştırmalık bir şeyler taşıyabilirsiniz. Su çok önemli değil , çoğu standa oturunca katılımcılar hemen su veriyorlar.
Ulaşım: Guangzhoudaki çoğu otelden fuara sabah ve akşamları ücretsiz servis var. Fuardan kendiniz ayrılmak isterseniz 2 adet taksi durağı var. Biri çok kalabalık fakat sıra çok hızlı ilerliyor. Diğer yerde ise 3-5 tane uyanık tipta taksici var , normalin üstünde para istiyorlar. Bana göre kalabalık olan yerde bekleyin sıra çok çabuk akıyor. Bu duraklar dışında fuar çevresinde taksiye binmek neredeyse imkansız , her yer zaten polis kaynıyor, taksileri durdurmuyorlar.
Numune: Kanton Fuarı nda numune alabilmek neredeyse imkansız. Eğer satıcıya ciddi alıcı olduğunuzu inandırırsanız fuarın son günü gidip satıcıdan numune alabilirsiniz.
Cd: Kanton Fuar alanında cd dağıtan görevlileri görebilirsiniz .Bunlar kartvizit karşılığında o dönemli Kanton Fuarı cd sini size ücretsiz veriyor. Cd içinde katılımcılar vb var. Sizin için faydalı bir kaynak olabilir.