Kantaron bitkisinin inanılmaz faydaları

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
33326.jpg


Kantaron bitkisinin inanılmaz faydaları


Antik Yunan ve Roma döneminden beri çeşitli hastalıklara karşı kullanılan bu bitki hem otuyla, hem de yağıyla şifa dağıtıyor. Ilıman iklimde yetişen ve farklı renklerde açan kantaron otu, içerdiği özel bileşenlerle 'tıbbi bitki' olarak da anılıyor.

Bir yemek kaşığı taze kantaron otunun çiçeğini ezdikten sonra bir litre suyla karıştırıp, hafif ateşte 15 dakika kadar kaynattıktan sonra gün içerisinde çay ya da su yerine içebilir, ya da ezilen bitkiyi üç katı balla karıştırıp tok karnına yiyebilirsiniz. Kantaron yağını ise ihtiyaç duyulan yere sürmeniz yeterlidir. Kantaron otunu ve yağını aktarlarda bulabilirsiniz.


Kantaron otu

Böbrek ve Safra kesesindeki taşların düşmesinde yardımcı olur. Safra söktürücü ve ağrı kesici etkiye sahiptir.

Yara iyileştirici özelliğine sahiptir. İrinli yaraların çabuk iyileşmesinde yardımcı olur.

Haşlanmış suyu dezenfekten olarak kullanılır.

Terleterek soğuk algınlığının çabuk geçmesine yardımcı olur.

Kan temizleme özeliğine sahiptir.

Romatizmayı önler.

İdrar söktürür, ishali keser.

Kurt düşürür.

Akciğer iltihaplarına iyi gelir.

Sinirsel depresyonu önler.

Antiseptik özelliği ile yarada mikrop oluşmasını önler.

Damar büzücü etkisi ie kanamayı kısa sürede durdurur.

Yanıkların kısa sürede iyileşmesine ve acısının azalmasına etkili şekilde yardımcı olur.

Beze şişkinliklerini yok etmek için masaj yapılarak sürülür.

Bebek pişiklerinin yok olmasını sağlar

Sırt ağrıları, lumbago, siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst