Kansere KarŞi Bol Bol Kİvİ TÜketİn

gecemavisi01

Kayıtlı Üye
Kivi 20. yüzyılın başına kadar Çin'in dışında pek bilinmeyen, 1930'lu yıllardan itibaren Yeni Zelanda, 1970'li yıllardan itibaren dünyanın farklı bölgelerinde kültürel olarak yetiştirilmeye başlanan kivi meyvesinin kanser önleyici etkisi olduğu uzmanlar tarafından belirtildi.



Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi Ziraat Mühendisi Havva Akpınar, Türkiye'de Karadeniz ve Marmara'da yetiştirilen kivinin C vitamini açısından portakaldan 4 misli, elmadan 40-50 misli daha zengin olduğunu belirtti. Kivinin sağlık meyvesi olarak adlandırıldığına dikkat çeken Akpınar, Kivi Çin'de astım ve öksürük tedavisinde de kullanılmaktadır. Özellikle içerdiği petkin sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, zararlı kolesterolü düşürür ve faydalı kolesterolü yükseltir söyledi.



Kivinin kanseri önleyici çok etkisine değinen Akpınar, Çin'de yapılan analizlerde meyve suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan maddelerin oluşumunu engellediğinin ortaya çıktığını belirterek, Kivi, kanserle savaşın en etkin maddelerinden biridir. Kılcal damar yapısını güçlendirir. Kivi, C vitamini zenginliği yanında A, B1, B2, PP vitaminleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, demir gibi mineral madde içerikleriyle önemli bir besin kaynağıdır söyledi
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst