Kanlı baskına Netanyahu'dan destek

Kanada'da bulunan Netanyahu'nun mak******* yapılan açıklamada, “Başbakan IDF'ye (İsrail Savunma Kuvvetleri) tam desteğini yinelemektedir. Kendisine yaralıların durumunun iyi olduğu bilgisi verilmiştir” dedi.

İsrail kabinesi dün olağanüstü toplanırken, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Mark Regev “şiddeti yardım taşıyanların başlattığını” iddia etti.

Sözcü Regev şunları söyledi:

“Bu olayın olmaması için mümkün olan tüm çabayı harcadık, gemidekiler demir çubuklarla, bıçaklarla ve gerçek mermilerle aşırı bir güç ile saldırdılar.”

Ayalon: Pusu kuruldu

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon ise düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Gemidekilere Gazze'ye getirmeyi planladıkları insani yardımı Gazze'ye ulaştırmayı teklif ettik, ancak bunu kabul etmediler. Olayın Türkiye ya da başka bir ülkeyle olan ikili ilişkilerle ilgisi yok. Filoyu organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı, El Kaide, küresel cihat ve Hamas ile bağlantılı. Amaçları insani yardım değil, Hamas'a silah sağlamaya yönelik olarak, denizden bir koridor açmaktı. Pasif direniş yapmadılar, İsrail askerlerine pusu kurdular. Gemide İsrail askerlerine karşı kullanılan en az iki silah tespit ettik. ”

Eliezer: Skandal

İsrail Ticaret Bakanı Ben Eliezer ise “Hiç şüphesiz bu büyük bir skandal olacak. Herkes bizi yargılayabilir” dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri