
Binlerce yıldır beslenmede önemli yer tutan yoğurt, Orta Asyadan tüm dünyaya benzer isimle yayılmış. Yoğurdun pek çok faydası var, bunlardan biri de yüksek tansiyon hastalarını ilgilendiriyor.
Yoğurt; kalsiyum, potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, B5 ve B12 vitamini bakımından zengin. Çeşidine göre vitamin-mineral içerikleri değişiklik gösterebiliyor. Yoğurt, aynı zamanda yağda eriyen vitaminler ve görme fonksiyonları için önemli A vitaminiyle bağışıklık sistemi için gerekli E vitamini de içeriyor. Besinsel değeri çok yüksek olan yoğurt, tam birprotein kaynağı.
Washington Üniversitesinde açlık, tokluk ve sonraki öğünde tüketilen kalori miktarıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Bireylere, yoğurt, şeftali aromalı içecek ve şeftali suyu, ara öğün olarak verildi. Yoğurt tüketen bireylerde, diğerlerine oranla daha az açlık ve yüksek tokluk gelişti. Yoğurt gibi proteini yüksek besinler, düşük proteinli besinlere göre her zaman daha doyurucudur ve daha uzun süre tok tutar. Yoğurt tüketiminizi ayran veya cacık olarak da yapabilirsiniz. Kendinize meyveli, süzme veya sarımsaklı yoğurt da hazırlayabilirsiniz.